ep bloques de celulosa en ence navia
ENCE - Archivo

Ence opta fermament pel creixement en producció d'energia amb biomassa i per la diversificació cap a d'altres renovables com ara la termosolar o la fotovoltaica.

  • 3,35€
  • -1,47%

La companyia manté un decidit compromís amb la necessària descarbonització del model energètic nacional que es materialitza en els sis projectes que actualment es troben en marxa a cinc províncies andaluses. En conjunt sumen 330 MW de potència instal·lada a partir de fonts renovables, que s'afegeixen a la capacitat actual d'Ence.

Els sis projectes, que compten amb l'Informe de Viabilitat d'Accés d'REE, es troben en diferents graus de maduració, i avancen d'acord amb les previsions en les fases de tramitació administrativa, estudis ambientals i socials. En concret, es desenvolupen 90 MW a partir de biomassa agroforestal i 240 MW més a partir d'energia solar fotovoltaica.

Entre els projectes de desenvolupament amb tecnologia fotovoltaica, el de més envergadura, de 100 MW, se situarà en el terme municipal d'Andújar, a Jaén. Una altra planta de 90 MW es localitzarà a la localitat sevillana de Salteras, mentre que una instal·lació de 40 MW es trobarà al terme de Huelva de Lepe. A més, s'augmentarà en 10 MW el complex energètic d'Ence a Huelva, en el qual el nou projecte es beneficia de tota la seva infraestructura energètica operativa.

Totes les localitzacions per a les plantes fotovoltaiques han estat seleccionades acuradament i es troben a la Zona 5 d'irradiació solar, la classificació climàtica més alta segons la radiació solar global mitjana diària a l'any. Això, a més d'afavorir la viabilitat dels projectes que es desenvolupen, és un factor més de garantia perquè aquestes sis plantes projectades per Ence puguin complir la seva funció principal: cobrir les necessitats elèctriques anuals de més de 120.500 llars a partir de fonts renovables.

Dels dos projectes de plantes per generar energia elèctrica a partir de biomassa agroforestal, tecnologia en la qual Ence és líder a Espanya, el més avançat és el d'El Ejido a Almeria. En aquest cas, durant l'alentiment derivat de la situació provocada per la Covid-19, la companyia ha aprofitat per treballar intensament en l'enginyeria i logística del projecte. Ence confia que la publicació de les Subhastes d'energia, reflectides en el PNIEC (Pla Nacional Integrat d'Energia i Clima), es produeixi aviat, ja que és indispensable per donar seguretat al projecte.

A la planta planejada a Almeria, dissenyada per donar una solució ambiental efectiva a problemes de la zona valorant subproductes d'hivernacles, se suma un altre projecte al terme municipal de Còrdova amb 50 MW. El projecte cordovès presentarà la seva sol·licitud administrativa prèvia i ambiental durant les pròximes setmanes, valorant fonamentalment subproductes agrícoles de la zona.

Ence aposta per col·laborar significativament en l'evolució del model energètic nacional cap a un sistema de subministrament elèctric sostenible, descarbonitzat i estable. Amb el convenciment d'aportar a la societat un servei essencial i de col·laborar en el compliment dels reptes nacionals de l'Agenda 2030, la companyia avança en el desenvolupament d'aquests nous projectes a Andalusia, que a més contribueixen a revertir el despoblament, generant activitat i fixant població al medi rural.

Noticias relacionadas

contador