• Segons el conseller delegat les perspectives d'evolució del preu de la cel·lulosa "continuen sent molt favorables"
ep papeleraencenavia
ENCE

Ence Energia y Celulosa ha caigut aquest dimecres un 3% al parquet després de publicar els resultats del seu primer trimestre de 2018. La companyia es va apuntar un 115% més de beneficis (29,5 milions d'euros), segons un comunicat enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) aquest dimarts després del tancament del mercat.

  • 3,47€
  • 0,12%

L'import net de la xifra de negoci del grup va ser de 196.300.000 d'euros, un 12,7% més que durant els tres primers mesos de 2017. Els ingressos per vendes de cel·lulosa van augmentar un 22,1%, fins als 140 milions d'euros; alhora que la facturació del negoci d'energia va augmentar un 1,2%, fins als 34 milions d'euros.

L'import net de la xifra de negoci del grup va ser de 196.300.000 d'euros, un 12,7% més

Per la seva banda, el benefici brut d'explotació (EBITDA) es va situar als 62,9 milions d'euros, un 54% més que durant l'exercici precedent.

En concret, l’EBITDA del negoci de cel·lulosa va millorar un 80%, impulsat per la millora del 29% al preu mitjà de venda, que va compensar el descens del 5% en el volum de tones venudes i l'increment del 7% en el cost de producció.

De la seva banda, l'EBITDA del negoci d'energia va ser de 8,8 milions d'euros, un 17,6% menys, com a conseqüència del menor preu de venda de l'energia respecte al primer trimestre de l'any passat i l'optimització del límit anual de 6.500 hores de producció de les plantes, si bé, la companyia manté el seu objectiu d'arribar als 55 milions al tancament de l'exercici.

El conseller delegat d'Ence, Ignacio Colmenares, ha destacat que les perspectives d'evolució del preu de la cel·lulosa "continuen sent molt favorables", amb l'anunci de pujades addicionals a llarg termini i la previsió de preus alts per als pròxims tres anys per la fortalesa de la demanda de cel·lulosa i l'absència de grans projectes per incrementar la capacitat de producció.

El directiu ha reiterat l'objectiu d'Ence d'assolir un EBITDA de més de 300 milions d'euros durant l'exercici 2018.

Noticias relacionadas

contador