ep archivo   trabajadores de tubacex frente a la sede el tsjpv en bilbao
EUROPA PRESS - Archivo

El comitè d'empresa de Tubacex ha afirmat aquest dimecres que l'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) ofert per la direcció de la companyia podria significar "un primer pas", tot i això ha exigit "deixar sense efecte" els acomiadaments forçosos.

  • 3,11€
  • 0,81%

La admnistració de la companyia havia presentat aquest dimarts al comitè que el nou ERTO per les seves plantes a Àlaba comprengués des de l'11 de setembre fins al 31 de desembre i que s'hi afegissin els 129 treballadors readmesos després de la sentència de Tribunal Superior de Justícia del País Basc (TSJPB) que havia declarat nul el seu acomiadament.

En declaracions a Ràdio Euskadi, el president del comitè d'empresa, Eduardo Ibernia, ha assegurat que la proposta pot ser "un primer pas", però ha reclamat que se'n garanteixin els llocs.

En la seva opinió, aquest ERTO "podria ser la pedra de toc, una solució temporal, però hauria d'anar acompanyat de la retirada o el deixar sense efecte aquest ERO, sobretot els acomiadaments forçosos que hi ha sobre la taula".

"Sí proposàvem nosaltres aquest tipus de mesures no traumàtiques, com poden ser les baixes voluntàries i prejubilacions, acompanyades d'aquestes mesures temporals o voluntàries, com poden ser la negociació d'aquest ERTO", ha precisat.

Segons la seva opinió, "amb aquest compendi de mesures" es deixarien "sense sentit" els acomiadaments forçosos i es podria "tractar la situació de crisi i abordar el conflicte".

MOBILITZACIONS

Mentrestant, el comitè seguirà endavant amb les mobilitzacions, en el marc de la vaga que mantenen des del passat mes de febrer. En concret, aquest proper dijous es concentrarà davant els Jutjats d'Amurrio (Àlaba) per donar suport a una companya.

Les protestes seguiran el 8 de setembre amb una concentració davant de la seu de l'empresa a Derio i una marxa, dos dies més tard, a la localitat alabesa de Llodio.

Noticias relacionadas

contador