ep taxistasconcentranpaseola castellanamadrid frenteminister
Eduardo Parra - Europa Press

Els taxistes de Madrid estan convocats a una nova manifestació després de Nadal, el proper 9 de gener, per reclamar que el Govern regional entri a regular el servei dels vehicles de lloguer amb conductor (VTC), els de les plataformes com Uber i Cabify.

La marxa està convocada per la patronal nacional Fedetaxi, l'Associació Madrilenya del Taxi i l'Associació Gremial Autotaxi de Madrid. Es tracta de les organitzacions que no es van sumar a la marxa que va tenir lloc el passat dilluns 26 de novembre a la capital, en aquest cas organitzada per Elit Taxi i Plataforma Caracol.

Pel que fa a la nova protesta, tot i que està convocada a Madrid, la patronal estatal pretén traslladar-la també a "aquelles comunitats on els executius autonòmics i els ajuntaments encara no s'hagin posat en marxa les seves competències per regular l'activitat de les VTC".

En concret, amb la convocatòria, els taxistes pretenen constatar la "falta de resposta de la Comunitat de Madrid i la passivitat del seu Executiu per prendre les competències en regulació de l'activitat de VTC que li atorga el Reial Decret Llei" aprovat pel Govern el setembre i convalidat pel Congrés l'octubre.

La manifestació de Madrid tindrà lloc el proper 9 de gener, un cop passades les festes de Nadal, a partir de les 11.00 hores. La marxa discorrerà entre el nombre 60 del carrer Orense de la capital, on està ubicada la Direcció General de Transports de la Comunitat, i el número 17 del carrer Maudes, on se situa la Conselleria de Transports.

DIVISIÓ ENTRE ASSOCIACIONS DEL TAXI

Els taxistes han convocat la manifestació durant una reunió mantinguda aquest dijous durant la qual, segons asseguren les associacions convocants, han "declinat" assistir les dues organitzacions que van convocar la manifestació de dilluns passat, Elit Taxi i Plataforma Caracol, que, a més, no secunden la nova marxa.

Durant aquesta reunió, Fedetaxi, la Gremial i Associació Madrilenya del Taxi han convingut així mateix en sol·licitar una nova reunió amb l'Ajuntament de Madrid perquè els detallin els avenços realitzats sobre els "compromisos" que asseguren adquirir el consistori durant la seva última trobada amb el gremi. També demanaran reunir-se amb Adif i Aena per solucionar els problemes que es registren a les estacions de tren i als aeroports entre taxistes i VTC.

Madrid és actualment la ciutat que compta amb major nombre de VTC. Al tancament del passat mes d’octubre, les companyies que donen servei a empreses com Uber i Cabify sumaven 6.256 cotxes a la capital, xifra que suposa un vehicle d'aquest tipus per cada dos o tres taxis, una proporció que contrasta amb la d'un per trenta que fixa la llei per a aquests dos modes de transport urbà.

Noticias relacionadas

contador