ep el corte ingles 20210227141007
UGT

Els sindicats amb representació a El Corte Inglés (CCOO, Fasga, Fetico i UGT) es reuniran aquest dimarts, a partir de les 17.00 hores, per formar la comissió negociadora que s'encarregarà d'acordar amb l'empresa les condicions del pla d'ajust que la companyia vol realitzar en la seva plantilla i que podria afectar fins a 3.500 treballadors.

La formació d'aquesta comissió, que comptarà amb un màxim de 13 representants, arriba després que dissabte passat tingués lloc el primer contacte en el qual El Corte Inglés va traslladar als sindicats la seva intenció de realitzar un ajust de plantilla que afectaria entre 3.000 i 3.500 treballadors i que es completi mitjançant l'adscripció voluntària dels empleats.

Després d'aquesta reunió, els representants dels treballadors van assenyalar en un comunicat la intenció mostrada per l'empresa que el procés es realitzi "amb el màxim diàleg" i que "es buscaran mesures positives com la voluntarietat i bones condicions econòmiques per a la plantilla".

Per la seva banda, els sindicats van assegurar que tindran una posició "clara i contundent" en la negociació de l'ajust i que en aquest procés buscaran "unes condicions de sortida de plantilla per sobre dels límits legals", així com que l'ajust sigui amb "adscripció voluntària des de qualsevol punt d'Espanya".

El pla d'ajust que pretén realitzar la companyia, afectaria així entre el 5% i el 6% del total dels 63.000 treballadors amb què compta El Corte Inglés S.A. i una mica més del 3% respecte a la plantilla total de tot el grup empresarial.

Un cop conformada dimarts la comissió negociadora, aquesta serà l'encarregada de dialogar amb la companyia per acordar les mesures del pla d'ajust i establir la forma jurídica que s'utilitzarà per dur-lo a terme. En referència a això, els sindicats van ressaltar dissabte el seu objectiu que l'ajust de plantilla "no es realitzi de forma traumàtica sinó harmonitzada als interessos de les persones" i que les mesures siguin "les més atractives possibles a la plantilla".

Noticias relacionadas

contador