• La vaga serà aquest diumenge des de les 20 a les 23 hores, el període de la setmana amb més demanda
Deliveroo

Els repartidors amb bicicleta de Deliveroo han convocat una vaga per al proper diumenge, 2 de juliol, entre les vuit del vespre i onze de la nit. Serà la primera vaga amb la qual l'empresa s'hagi d'enfrontar en la seva història.

En un comunicat, els treballadors han manifestat que les aturades es produeixen per reclamar que l'empresa els asseguri com a mínim 20 hores de treball i que els paguin dues comandes per hora. Durant les últimes hores, els 'riders' han realitzat diverses manifestacions a les principals ciutats espanyoles com Barcelona, ​​Madrid, Saragossa o València, que són on opera Deliveroo.

Serà la primera vaga amb la qual Deliveroo s'enfronta a Espanya

El portaveu del col·lectiu Txiki Blasi ha denunciat que l'empresa vol que els "riders" (ciclistes i motociclistes) acceptin un nou contracte que, segons assenyala, els obliga a treballar més hores amb una compensació només per comandes lliurats, sense garantir els dos comandes mínims per dia que existien fins ara. D'altra banda, també assegurava que l'empresa no els cobreix de robatoris o accidents, de manera que el col·lectiu demanda que ho faci.

Per la seva banda, l'empresa ha argumentat que el nou contracte que s'està redactant, permetrà incrementar els ingressos fins a un 60% als repartits que van en bicicleta.

Deliveroo assenyala que el model que planteja està pensat per a estudiants o per a aquelles persones que volen completar amb aquesta activitat la seva font principal d'ingressos.

Noticias relacionadas

contador