tienda de tous en roma

La famosa empresa catalana de joieria, Tous, està sota investigació de l'Audiència Nacional per un presumpte delicte de frau i publicitat enganyosa. Segons considera el jutge Santiago Pedraz, a petició de la fiscalia, hi ha indicis que les emblemàtiques figures d''osset' de la marca poden haver estat emplenades amb material no metàl·lic.

El magistrat ha citat a declarar com a investigats dimecres que ve dia 22 els responsables legals de la companyia i d'Applus Laboratories. Tracta de dirimir si es van cometre aquests delictes i si les joies poden tenir presumptament «una falta de qualitat en la plata utilitzada per a la seva realització i poden contenir un material no metàl·lic al seu farciment".

Segons fonts judicials, l'Audiència s'ha fet càrrec de l'assumpte després d'un informe de la Fiscalia, ja que es tracta de milers de joies venudes no només en tot el territori espanyol sinó també a la Unió Europea. Els fets tenen el seu origen en una denúncia presentada per l'Associació de Consumidors i Usuaris de Joieria de Cordoba (Consujoya) davant la Guàrdia Civil, en detectar que diverses peces que Tous publicitava com d'or de 18 o 24 quirats o argent de primera llei no tenien els requisits mínims del material que anunciaven.

A falta de conèixer les dades de 2019, la marca de joieria i accessoris va mantenir la seva senda de creixement el 2018 amb un nou rècord de vendes, en obtenir una xifra de negoci de 466 milions d'euros, un 4,5% més que durant l'exercici anterior, i va superar per primera vegada la barrera de les 700 botigues al món, i es va consolidar com una marca global de luxe assequible amb presència a 56 països.

contador