plus500 letters big
Plus500

Plus500, plataforma de negociació financera que ofereix instruments derivats i que, a més, patrocina l'Atlètic de Madrid, es desploma més d'un 40% en borsa després d'anunciar que durant el primer trimestre de l'any els seus ingressos van caure un 81% i que va perdre uns 28 milions de dòlars en apostes contra clients.

En concret, els ingressos han passat des dels 297.300.000 de dòlars del passat exercici fins als 53,9 milions. Per la seva banda, el nombre de clients ha baixat des dels 218.187 de fa un any fins als 97.921 amb què tanca el primer trimestre de 2019, xifra que suposa una disminució del 55%.

Aquestes dades han alimentat els temors dels inversors sobre com genera ingressos la companyia. "A causa del nivell de notícies polítiques i econòmiques mundials, els mercats financers es van veure sorprenentment reduïts durant aquest període, cosa que va reduir el nombre d'oportunitats comercials per als clients", assegura el director executiu de Plus500, Assaf Elimelech.

La plataforma ha retallat les previsions de guanys per a tot l'any en un 35%

El febrer, Plus500 va advertir als accionistes que els guanys serien substancialment menors a les esperades pel mercat. Llavors, els títols van viure una jornada a la baixa en enfonsar-se un 30% en un sol dia, cosa que va provocar que perdés més de la meitat del seu valor en borsa en tot just una setmana.

Ara, la plataforma ha retallat també les previsions de guanys per a tot l'any en un 35%. "Els mercats financers van brindar oportunitats comercials limitades per als clients actuals i nous durant el primer trimestre i és impossible predir les condicions del mercat per a la resta de l'any", afegeix Elimelech.

Des de Berenberg consideren que "desafortunadament, si bé, les condicions podrien millorar i l'extrapolació d'un sol trimestre és perillosa, les pèrdues al mercat són grans. També és difícil separar l'impacte dels mercats i les restriccions reguladores sobre el comerç minorista amb clients". Afegeixen que "un canvi en la volatilitat del mercat i, per tant, l'activitat de negociació podria augmentar substancialment els guanys", però, prefereixen ser "cauts" i rebaixen les seves estimacions.

contador