ep avion de iberia en ciudad real
IBERIA - Archivo

Les aerolínies de baix cost han estat un dels sectors més exposats i colpejats per la Covid-19, que seguirà causant-los turbulències durant els primers mesos d'aquest 2021. Això sí, per a aquells inversors que s'atreveixin a apostar per aquesta indústria, pot haver-hi recompensa, segons la gran majoria de bancs d'inversió.

Comencem per JP Morgan. L'entitat ha rebaixat Ryanair des de 'sobreponderar' a 'neutral', però manté la seva recomanació de 'sobreponderar' en Wizz Air.

"Ryanair no té recorregut alcista i, sumat a les noves restriccions, vam explicar així la rebaixa", argumenta el banc nord-americà. "Seguim apostant per Wizz per les seves perspectives de creixement, la seva base ultra-baix cost, i la seva forta liquiditat", postil·la.

Barclays també és de l'opinió que els resultats de l'últim trimestre del 2020 van ser especialment durs entre les aerolínies de baix cost, "però tenen millors perspectives a mitjà i llarg termini gràcies a la vacuna contra la Covid-19".

El banc britànic preveu una caiguda interanual dels ingressos de la indústria de '76%. "Els seus balanços estaran sota pressió, almenys fins a finals del primer trimestre del 2021, i sempre que l'optimisme al voltant de la recuperació arribi i s'estengui fins a l'estiu". Davant d'aquest panorama, l'entitat financera reitera la seva preferència per Ryanair i Wizz Air, "i seguim sent prudents respecte a Lufthansa".

Credit Suisse també veu un senyal d'entrada en aquest sector, mirant l'any 2022 com un "ple d'oportunitats per invertir". En aquest sentit, i a l'igual que la majoria, expressa la seva confiança en Wizz Air, la full de ruta de la qual passa per seguir creixent i obrint noves bases que "estan preparades per millorar la qualitat de la seva xarxa amb el temps".

En el cas de Citi, els seus analistes són una mica més pessimistes i encara veuen "indubtables aspectes positius" en títols del sector baix cost com EasyJet, "creiem que els guanys de l'aerolínia hauran de travessar diversos bassals abans de veure la llum al final del túnel".

Noticias relacionadas

contador