• El procés de fusió conclourà el 2020 amb la transformació progressiva del parc de botigues existent als nous formats
  • Leroy Merlin i AKI ja compartien coneixements i generaven sinergies en la seva activitat, en pertànyer al mateix grup empresarial, ADEO
  • Encara no s'ha fet públic amb quina marca començaran a treballar a partir d'ara
ep leroy merlin 20170301124217
LEROY MERLIN

Dos dels gegants del bricolatge a Espanya uniran les seves forces des d'ara. Leroy Merlin i AKI treballaran sota una única estructura empresarial. L'experiència d’AKI s'uneix al lideratge de Leroy Merlin per enfortir la seva proposta de valor al client particular, i consolidar el seu posicionament en el condicionament de la llar. La unió entre les dues companyies permetrà oferir una experiència totalment adaptada a les necessitats de cada consumidor.

La unió possibilitarà un model multiformat enfocat al client. Aquesta nova estructura empresarial d'adaptar els formats comercials a les diferents realitats i necessitats dels consumidors, segons han explicat en un comunicat. Així, es comptarà tant amb botigues de proximitat en petit format com amb grans superfícies comercials. Igualment es continuarà reforçant la transformació digital per acompanyar els consumidors a través d'una experiència omnicanal única.

AKI aporta la polivalència, l'agilitat i un concepte de proximitat i Leroy Merlin aporta la seva experiència al sector, el desenvolupament de projectes

Segons Ignacio Sánchez Villares, director general de Leroy Merlin Espanya, es tracta de "la unió de dues companyies líders amb un gran coneixement i experiència al sector. AKI aporta la polivalència, l'agilitat i un concepte de proximitat. Per la seva banda, Leroy Merlin aporta la seva experiència al sector, el desenvolupament de projectes i la solidesa de la seva aposta omnicanal. I, sens dubte, ens uneix una cosa fonamental: la nostra vocació pel client i les persones".

Frédéric Capdeville, director general d'AKI Espanya ha afirmat que "el procés d'integració és fidel als valors que compartim: la co-creació i l'esperit col·laboratiu. Les nostres formes de treballar són complementàries. Fa anys que estem compartint coneixement i generant sinergies. La unió és el pas natural d'una experiència de creixement compartit".

Com a primers passos de la integració, de març a setembre de 2018 es realitzaran tres projectes pilot a les botigues AKI de Colmenar, Talavera i Figueres. En què es provaran conceptes comercials construïts a partir de l'experiència d'ambdues empreses. Segons el pla previst, el 2019, Leroy Merlin i AKI s'integraran en una única estructura social i s'accelerarà la transformació del parc de botigues existents cap als nous formats, pla que està previst que es completi el 2020. A més, des del segon trimestre del 2018 totes les noves obertures es desenvoluparan de forma conjunta. Aquesta nova organització estratègica respon a la voluntat d’ADEO, grup empresarial al qual pertanyen els dos, de continuar enfortint el seu lideratge mundial en el condicionament de la llar.

Pel que fa a la marca, s'està treballant una plataforma de marca comercial que respongui a les particularitats dels diferents formats i que s'anunciarà més endavant.

Noticias relacionadas

contador