ep archivo   121715 iberdrola ceo ignacio galan along with his fellow board members open the nyse
IBERDROLA - Archivo

Iberdrola es manté aquest dimecres tranquil·la en borsa després de publicar els seus resultats del primer trimestre, amb un benefici net ajustat que ha pujat un 12,5% (el benefici net reportat va caure un 19,5%) i amb una confirmació de les guies per a 2021. Diuen els experts de Bankinter que aquestes xifres reflecteixen el "bon començament d'any per al grup", amb els factors positius superant els negatius.

  • 11,34€
  • 0,40%

Així, des del punt de vista favorable, destaquen la nova capacitat en generació en renovables (+8,5%); el major favor de càrrega en renovables (29,5% enfront de 26,9% en el primer trimestre de 2020) per la propícia climatologia; la major base reguladora en xarxes; les millores en eficiència i el menor cost del deute (3,33% enfront de 3,45% en el primer trimestre del l'any passat).

"Aquests factors superen l'impacte negatiu de menors ingressos regulats en distribució a Espanya després de la retallada aprovat per al període 2020-25, una menor demanda elèctrica per la Covid-19, menors marges de comercialització i la depreciació del peso mexicà i real brasiler", expliquen des del banc.

L'any passat el benefici net atribuïble del primer trimestre incloïa importants plusvàlues (485 milions) per la venda de la participació en Siemens Gamesa, cosa que explica aquesta caiguda del 19,5% del reportat.

Després d'aquests resultats del primer trimestre, l'equip gestor confirma les guies de 2021: benefici net entre 3.700 milions (+2,5%) i 3.800 milions (+5,3%). Retribució als accionistes de 0,44 euros bruts/acció (+4,8%).

EL PLA AVANÇA MILLOR DEL PREVIST

Des de Renta 4 també valoren positivament aquests resultats d'Iberdrola, que permeten reiterar aquests objectius per a l'any en benefici i dividend.

Així mateix, subratllen que el pla el 2025 avança millor del previst (75% de la nova capacitat renovable en construcció o assegurada, acceleració d'inversió en xarxes, millora de perspectives als Estats Units i al Brasil).

Aquests analistes reiteren el consell de sobreponderar sobre Iberdrola, amb un preu objectiu de 12,50 euros. L'energètica cotitza actualment als 11,20 euros.

Noticias relacionadas

contador