cbbancosspain8 short

Els bancs espanyols pugen amb força (el sector bancari europeu es revalora un 2%) al so de les caigudes que s'estan observant aquest dijous a la prima de risc espanyola, que cau fins als 96 punts bàsics després de la volatilitat que el mercat de renda fixa va presentar durant les últimes jornades.

En concret, el diferencial del bo espanyol amb el 'bund' alemany s'ha estret més d'un 6,5%, durant una sessió marcada per la presa de possessió dels nous ministres del Govern de Pedro Sánchez. Una tendència que es repeteix a la majoria del territori de l'Eurozona.

D'altra banda, i dins del que s'esperava, el nou Govern italià de Giuseppe Conte va obtenir dimarts la confiança de la cambra baixa amb 350 vots a favor i 236 en contra. L’inexpert primer ministre va defensar la seva candidatura en un discurs de més d'una hora, durant el qual va assegurar un "canvi radical" enfront dels "vells privilegis" que han dominat la política del país. Un govern populista, si és el que suposa "escoltar la gent", va afirmar el professor universitari.

A més, Conte va mantenir la intenció de l'Executiu d'apostar per l'euro, encara que va introduir la seva idea de "renegociar" la política econòmica d'Itàlia davant de la Unió Europea. Unes declaracions que van agitar el mercat de renda fixa i que els inversors van interpretar com preocupants a causa dels elevats nivells de deute del país (130% PIB). No obstant això, la prima de risc italiana es modera avui gairebé un 5% fins als 235 punts.

De la mateixa manera, la puntuació francesa cau un 2% fins als 33,8 punts, així com la portuguesa (-4%; 140,8 punts), la grega (-5,4%; 407 punts), la irlandesa (-3,4%; 56,5 punts), la belga (-1,98%; 39,7 punts), l’holandesa (-5%, 18,5 punts) i finlandesa (-1%; 22,8 punts).

AIXÍ HO FAN ELS BANCS

Dins de l'IBEX, CaixaBank s'ha desmarcat des de primera hora amb pujades que han arribat a ser del 5%. L'entitat es revalora en aquests moments un 3,4%. Bankia, per la seva banda, puja un 3,5% i BBVA es revalora un 1,9%. Sabadell (+1,58%), Bankinter (+1,33%) i Santander (+1%) els segueixen amb importants alces.

Dins el FTSE MIB, destaquen les alces del 3,3% de Banca Popolare mentre que, en el DAX, Deutsche Bank i Commerzbank són els títols que més es revaloren amb alces de l’1,90% i de l'1,2%, respectivament.

En el CAC, Société Générale i Crédit Agricole estan entre els que més pugen (+1,8% i +1,55%, respectivament), mentre que BNP Paribas puja un 1,30% ara.

Durant els últims temps, i pressionats per les crisis polítiques a Europa, especialment a Itàlia, els bancs han passat moments durs enmig de les caigudes en el preu dels bons. A més, els bons europeus es van veure especialment pressionats a la baixa aquest dimecres per les declaracions de dos membres del Banc Central Europeu (BCE), Jens Weidmann, president del Bundesbank, i Peter Praet, economista en cap del BCE, que apunten que durant la reunió de la setmana que ve el BCE podria tractar la finalització del programa de compra de bons.

Noticias relacionadas

contador