• Uno de los activos más líquidos es el 47% de Abengoa Yield, que cotiza en Estados Unidos
  • El concurso de acreedores permitiría realizar quitas y capitalizar deuda
abengoa mx

Els bancs creditors d'Abengoa volen que l'empresa aporti garanties per rebre la necessària injecció de liquiditat que necessita per a la seva supervivència.

ABENGOA YIELD ÉS L’ACTIU MÉS LÍQUID EN AQUESTS MOMENTS

En aquest sentit, les entitats financeres consideren que el 47% del capital d’Abengoa Yield, la seva filial cotitzada als Estats Units i la participació de la qual està valorada en 700 M€, és el principal actiu que l’empresa té en aquests moments.

No obstant això, l’ús d’aquesta participació com a garantia, segons Cinco Días, pot ser problemàtic per les possibles demandes d’altres creditors. Així, els bancs consideren que Abengoa ha de demanar el concurs de creditors abans del mes de març per blindar la devolució dels diners que s’injecten a l’empresa.

MOLTS BANCS APOSTEN PEL CONCURS DE CREDITORS

En aquest escenari, molts dels bancs creditors aposten per l’entrada en concurs de creditors d’Abengoa, per injectar liquiditat, realitzar quitacions i, al seu torn, capitalitzar deute. Demà se celebrarà una reunió important, en la qual està previst que s’estableixi amb claredat a quant ascendeix el deute real d’Abengoa.

“El concurs de creditors no significa el final d’Abengoa; al contrari, es pot interpretar com el millor escenari per trobar una solució. Es redimensionarà el volum d’Abengoa i els negocis se centraran en els més rendibles”, han assenyalat al diari fonts de l’entorn de l’empresa.

Per la seva banda, Expansión assenyala que els bancs han suggerit la venda del 10% d’Abengoa Yield, que permetria l’empresa ingressar 100 M€ i solucionar els seus problemes de liquiditat fins després de Nadal.

contador