toshiba-revise-a-la-hausse-sa-prevision-de-benefice

Els accionistes de Toshiba, el conglomerat tecnològic nipó que afronta una greu crisi de govern corporatiu, han votat en contra de la reelecció de dos membres del consell d'administració, incloent-hi el president Osamu Nagayama, cosa que és un nou cop a la directiva de la tecnològica japonesa.

Per a molts, el resultat de l'assemblea general anual marca un nou punt d'inflexió per al govern corporatiu al Japó, després que els accionistes de Toshiba s'imposessin a principis d'aquest any per aconseguir una investigació sobre les acusacions de pressions als inversors estrangers.

"Aquest resultat és un senyal d'un canvi de paradigma al Japó i no farà més que encoratjar els inversors activistes, ja siguin estrangers o nacionals", va dir a Reuters Justin Tang, cap d'investigació asiàtica de United First Partners a Singapur.

Però els partidaris de l'ara expresident del consell, Osamu Nagayama, diuen que el seu fracàs en la reelecció només farà que Toshiba retrocedeixi més, privant el conglomerat industrial, que ha trontollat ​​de crisi en crisi des de 2015, d'un lideratge experimentat.

La junta recentment triada es reunirà més tard divendres per discutir qui dirigirà el nou consell.

Segons una font de Toshiba, els inversors estrangers han votat en major nombre que durant les anteriors juntes d'accionistes de l'empresa, ja que ho consideren una important prova de govern corporatiu al Japó. La font no estava autoritzada a parlar amb els mitjans de comunicació i va declinar identificar-se.

Queda per veure com respondrà el govern als resultats de la Junta General d'Accionistes.

Toshiba, que fabrica equips de defensa i reactors nuclears, té una importància estratègica per al govern, i el ministre de Comerç, Hiroshi Kajiyama, no s'ha disculpat pels tractes del seu ministeri amb l'empresa, dient que les polítiques que aplicava eren naturals per al ministeri.

contador