ep edificio de la reserva federal de estados unidos fed
RESERVA FEDERAL DE ESTADOS UNIDOS

Els 23 grans bancs dels Estats Units han superat les proves d'estrès de la Reserva Federal (Fed), demostrant que "podrien suportar una altra recessió greu", va informar el banc central nord-americà en un comunicat recollit per Efe.

El vicepresident per Supervisió de la Fed, Randal Quarles, va dir a la nota que durant l'últim any s'ha sotmès aquests grans bancs a tres proves per veure la seva capacitat davant diferents escenaris hipotètics de recessió.

"Tots han confirmat que el sistema bancari està fortament posicionat per donar suport a la recuperació en marxa", va afirmar Quarles.

La Fed va explicar que els 23 bancs avaluats van romandre per sobre dels requisits de capital mínim a base del risc.

La nota ha afegit que un dels escenaris hipotètics presentats va ser el d'una recessió greu que se cebaría especialment amb els mercats immobiliaris comercials i els de deute corporatiu, amb un creixement de la taxa d'atur en quatre punts percentuals, fins arribar a més del 10%.

En aquest escenari hi hauria una caiguda del PIB del 4% entre l'últim trimestre del 2020 i el tercer de 2022.

Davant d'aquest panorama hipotètic, els 23 bancs perdrien en conjunt més de 470.000 milions de dòlars, dels quals a prop de 160.000 milions provindrien de la reculada del mercat immobiliari i dels préstecs corporatius.

Així i tot, "les seves ràtios de capital disminuirien fins al 10,6%, encara més del doble dels seus requisits mínims", va indicar la Fed.

Tots els bancs dels EUA amb més de 250.000 milions de dòlars en actius estan subjectes a test d'estrès sota la Llei Dodd-Frank, mitjançant la qual es va fer una reforma financera el 2010 després de la crisi financera de 2007-2008.

Els bancs amb entre 100.000 milions i 250.000 milions en actius són sotmesos a aquest tipus de proves cada dos anys, però quatre d'ells van decidir participar en aquests test a 2021, quan no els tocava.

Entre les entitats que es van sotmetre a aquestes proves estan: Bank of America Corporation, Barclays US LLC, Capital One Financial Corporation, Citigroup Inc, Credit Suisse Holdings (USA), The Goldman Sachs Group; HSBC North America Holdings, i JPMorgan Chase & Co.

AIXECAMENT DE RESTRICCIONS

L'aprovació dels tests ha suposat l'aixecament de totes les restriccions restants sobre les recompres i els dividends.

Els analistes indiquen que aquesta decisió podria suposar la devolució de milers de milions de dòlars en excés de capital als accionistes, i precisen que caldrà esperar a les últimes xifres del segon trimestre per veure a quant podria ascendir, a causa de les recents advertències de JP Morgan i Citigroup que els ingressos seran probablement molt més baixos.

contador