ep electronic arts ea 20190327130105
RESPIRITU/FLICKR/CC - Archivo

Impacte de bomba a la indústria del videojoc. El diari USA Today assenyala que Amazon anunciarà avui que ha presentat una oferta formal per aconseguir el control d'Electronic Arts (EA).

  • 127,90$
  • 0,00%

Segons fonts de GLHF, l'interès d'Amazon per adquirir la propietària de potents franquícies com 'FIFA' o 'Apex Legends' és el potencial transmèdia que ofereix la companyia dirigida per Andrew Wilson, ja que l'empresa fundada per Jeff Bezos estaria interessada a utilitzar diverses propietats intel·lectuals d'EA per engrossir el catàleg de Prime Video.

Després de l'èxit de 'The Witcher' o 'Arcane' (League of Legends) a Netflix, dues sèries inspirades en dos pilars importants del món del videojoc, Amazon voldria jugar la mateixa carta. Electronic Arts compta amb importants sagues com 'Mass Effect', 'Dead Space', 'Dragon Age' o 'Titanfall', entre moltes altres.

La notícia ha afectat la cotització d'Electronic Arts al mercat, que puja per sobre del 7% al 'premarket' de Wall Street. Amazon, per part seva, cau un 0,7%.

No per sorprenent és menys esperada aquesta notícia, ja que les últimes setmanes han anat creixent els rumors al voltant d'una possible venda d'EA, amb Apple o Disney com a possibles compradors. Recentment, Wilson va assegurar als seus inversors que Electronic Arts no podria “estar en una posició més sòlida com a empresa independent” i negava el seu interès a ser adquirits per una empresa.

Durant els darrers mesos s'han succeït les compres d'importants companyies del món del videojoc, sent-ne la monstruosa adquisició d'Activision Blizzard King per Microsoft a canvi de 68.700 milions de dòlars la més sonada de totes. Per la seva banda, Sony, fabricant de la PlayStation 5, va adquirir Bungie, desenvolupador de Destiny, per 3.600 milions de dòlars.

contador