elecnorcb1

Elecnor distribuirà un dividend complementari de 0,2745 euros per títol el 29 de maig, elevant així el dividend total de l'exercici 2019 a 0,3318 euros per acció, la qual cosa suposa un 8% més que l'any anterior, malgrat l'actual crisi de la Covid-19, segons va aprovar la junta general d'accionistes de la companyia.

  • 20,85€
  • 2,21%

Al seu discurs als accionistes, el president del grup, Jaime Real de Asúa, va assenyalar que, "després de valorar la influència de la Covid-19, hem decidit mantenir el compromís amb tots vostès".

Així mateix, va destacar que, durant els darrers cinc anys, l'empresa ha augmentat el dividend un 5,7% anual de mitjana. "Un compromís que continuem mantenint de manera decidida. Com saben, la generació de valor a l'accionista i la seva continuïtat en el temps marquen la línia central de tots els nostres eixos estratègics".

D'aquest dividend total de 0,3318 euros corresponent a l'exercici 2019, Elecnor ja va abonar a compte als seus accionistes 0,057 euros per títol l'11 de desembre.

Pel que fa al 2020, el grup va indicar que analitza de manera contínua l'impacte derivat de la crisi de la Covid-19 sobre les seves xifres, i que està avaluant tots els riscos que podrien afectar-lo. Així mateix, s'han pres totes les mesures necessàries per continuar l'activitat productiva, protegint la salut i la seguretat dels seus treballadors.

LIQUIDITAT SUFICIENT

Elecnor compta amb línies de finançament disponibles per imports previsiblement suficients per afrontar el risc de liquiditat en la situació actual, i considera que el retorn de les inversions no es veurà compromès pels efectes de la situació provocada per la pandèmia.

D'aquesta manera, la companyia confia que les parts essencials del negoci no se'n veuran especialment afectades. En aquest sentit, en el negoci Concessional, el gruix dels actius es troben en operació, i la crisi no es preveu que afecti la rendibilitat dels que es troben en curs.

A més, més de la meitat del negoci a Espanya del grup es considera activitat essencial; i en tercer lloc, al mercat exterior on es continua realitzant l'activitat, encara que amb dificultats, molts dels projectes tenen caràcter estratègic per als països on es desenvolupen.

Per això, Elecnor confia que la situació s'estabilitzi durant els propers mesos, i que la fortalesa de la companyia permeti recuperar la senda de creixement al més aviat possible.

Noticias relacionadas

contador