ep un repartidor de glovo en un imagen de archivo
GREGORIO - Archivo

El Tribunal Suprem declara els 'riders' de Glovo com a falsos autònoms. Així ho ha decidit el Ple de la Sala Quarta, que ha establert la relació existent entre els repartidors i l'empresa, qualificant la seva naturalesa de laboral.

El Suprem ha rebutjat a més elevar aquesta qüestió prejudicial fins al Tribunal de Justícia de la Unió Europea. Glovo no és per tant "una mera intermediària" en la contractació d'aquests 'riders'.

Segons destaca, és una empresa que presta serveis de missatgeria fixant les condicions essencials per a la prestació d'aquest servei, al mateix temps que és titular dels actius essencials per a la realització de l'activitat.

Per a això, explica l'alt tribunal, se serveix de repartidors que no disposen d'una organització empresarial pròpia i autònoma, els quals presten el seu servei inserits en l'organització de treball de l'ocupador.

La part recurrent va formular un segon motiu de cassació que es desestima per l'incompliment de requisits formals.

El Tribunal Suprem s'ha pronunciat d'aquesta manera després que el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) determinés el mes de febrer passat en una sentència que l'empresa Glovo és una plataforma de repartiment i no de comerç, per la qual cosa "el sistema de prestació del servei no s'acomoda a l'àmbit funcional del conveni col·lectiu que l'empresa demandada pretén aplicar".

Així consta en una sentència datada el 3 de febrer, a la qual ha tingut accés Europa Press, en la qual els magistrats donen la raó a un treballador d'UGT en la reclamació del seu acomiadament i rebutgen el recurs de suplicació interposat per l'empresa contra la sentència dictada al maig de 2019 pel Jutjat social número 1 de Madrid.

Des de Glovo han publicat un comunicat després de la sentència del Suprem que diu el següent: "La companyia està a l'espera de la definició del marc regulador per part del Govern, així com dels organismes europeus. Una cosa que l'empresa sempre ha defensat, ja que les resolucions judicials versen sobre situacions concretes d'un model en constant evolució. Glovo creu fermament que aquesta regulació ha de ser promoguda sobre la base del diàleg entre tots els actors interessats. La companyia vol ser part activa de la solució, mantenint una posició oberta i de consens amb les associacions, agents socials i el Ministeri per a ser part de la solució i no del problema".

Noticias relacionadas

contador