foto de recurso de la ciudad de la justicia de madrid
Ricardo Rubio - Europa Press

El Tribunal Suprem ha donat la raó a la Comunitat de Madrid en rebutjar els recursos interposats per les empreses Acciona i OHL contra la sentència que va avalar el desistiment el llavors Govern regional presidit per Cristina Cifuentes respecte al procediment d'adjudicació corresponent al contracte de concessió d'obra pública denominat ' 'Redacció del projecte d'execució, construcció i explotació' de la Ciutat de la Justícia de Madrid

  • 117,90€
  • -0,76%
  • 0,42€
  • 2,18%

Així consta en una sentència feta pública avui a la Sala III del Contenciós-Administratiu, que desestima els recursos contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Madrid del 3 de novembre de 2017, que donava la raó al Govern regional, i va declarar conforme a dret la citada ordre de 17 de novembre de 2015 de la Conselleria de Presidència, Justícia i Càrrec de portaveu del Govern regional.

Fonts jurídiques han assenyalat que el tribunal notificarà completa la sentència dictada avui amb els corresponents fonaments jurídics, durant els pròxims dies.

La decisió implica que el Govern regional té "les mans lliures" per dissenyar el seu propi projecte, segons han assenyalat fonts regionals. La Comunitat de Madrid porta anunciant des que es va iniciar la legislatura la seva intenció de recuperar el projecte de la Ciutat de la Justícia als terrenys de Valdebebas per traslladar-hi les seus judicials.

La Conselleria d'Enrique López estava a l'espera que el Tribunal Suprem es pronunciés sobre l'antic pla dissenyat pel Govern d'Ignacio González i que va abandonar l'Executiu dirigit per Cristina Cifuentes.

Fonts de la Conselleria han qualificat a Europa Press de "bona notícia" la decisió de l'Alt Tribunal, ja que dóna la raó al Govern regional i "posa fi" al recorregut judicial d'aquest projecte.

"S'inicia una nova etapa que dóna a la Comunitat la possibilitat de decidir i definir el futur de la Justícia madrilenya", han assenyalat, però han afegit que primer caldrà estudiar la resolució.

VA AVALAR L'ABANDONAMENT DEL PROJECTE

La sentència recorreguda va estimar el recurs presentat per l'Advocacia General de la Comunitat de Madrid contra la resolució del Tribunal Administratiu de Contractació Pública, que declarava nul·la l'ordre de la Comunitat mitjançant la qual es va decidir mantenir en suspens la concessió del projecte de la Ciutat de la Justícia.

En concret, la Secció Tercera de la Sala contenciosa administrativa va declarar conforme a dret aquesta ordre dictada pel llavors conseller de Presidència Ángel Garrido. La resolució acordava desistir del procediment d'adjudicació del contracte de concessió d'obra pública 'Redacció de projecte d'execució, construcció, conservació i explotació de la Ciutat de la Justícia de Madrid'.

Segons la sentència d'instància, l'ordre dictada pel Govern de Cifuentes responia als principis de "seguretat jurídica, de confiança legítima i d'impossibilitat d'anar contra els propis actes" per la qual cosa "es revoca la resolució del Tribunal Administratiu de Contractació Pública" que responia al recurs de revocat interposat per Acciona i OHL contra l'ordre del Govern regional de novembre de 2015.

Noticias relacionadas

contador