• Durant el tancament de l'hotel, els treballadors participaran en diversos programes de formació i en altres funcions en altres hotels del grup
ep hotel ritz 20180123135503
HOTEL RITZ

L'hotel Ritz tancarà les portes el proper 28 de febrer per escometre unes obres valorades en 99 milions d'euros que reformaran l'edifici per complet i s'allargaran fins a finals de 2019.

Així ho ha assenyalat el grup hoteler Mandarin Oriental, que va adquirir l'hotel el 2015, en un comunicat en què ha destacat que l'extensa reforma de l'edifici, dirigida per l'arquitecte espanyol Rafael de La-Hoz, millorarà les instal·lacions i serveis de l'hotel, mantenint el seu "caràcter únic" emmarcat en l'estil Belle Époque que el caracteritza.

Durant el tancament de l'hotel, els treballadors participaran en diversos programes de formació o se'ls proporcionaran assignacions temporals en altres establiments pertanyents al grup Mandarin Oriental en preparació per a la seva obertura.

Paral·lelament al treball exterior que portarà a terme de La-Hoz, els dissenyadors francesos Gilles i Boissier reformaran les estades i l'interior de l'hotel, centrant-se en crear "un disseny sofisticat per a les noves habitacions de l'hotel, que emmarqui un estil residencial clàssic però contemporani per a les 106 habitacions i 47 suites".

Dins de l'inventari de les suites, segons ha explicat l'hotel, hi haurà diverses especialment exclusives, com la luxosa Suite Reial, que comptarà amb 188 metres quadrats i vistes al Museu del Prado.

Així mateix, el disseny dels espais comuns, que també seran reformats, se centrarà en la restauració dels elements arquitectònics interiors, i incorporarà un seguit de peces artístiques de la col·lecció del Ritz, que inclou canelobres de vidre, pintures antigues, frescos i escultures.

REMODELACIÓ

Junts amb tots aquests treballs, també es reinstal·larà la clàssica coberta de vidre al centre de l'hotel amb la qual comptava el Ritz originalment, que permetrà que la llum entri al saló de la manera en què ho feia quan es va inaugurar la propietat.

El restaurant principal de l'hotel també es traslladarà al seu espai original, de manera que tornarà a comptar amb accés directe a la terrassa enjardinada amb què compta l'hotel.

Al seu torn, aprofitant les obres, s'instal·larà un "dinàmic bar, dissenyat per esdevenir un lloc de trobada tant per als clients locals com per als hostes".

Altres instal·lacions que s'inclouran amb la reforma seran un gimnàs complet i una piscina coberta, amb una varietat d'experiències de spa, calor i aigua. A més, totes les sales de reunions de l'hotel seran restaurades.

"Tenim la intenció de fer que la societat local estigui encara més orgullosa d'aquest establiment històric quan els donem de nou la benvinguda després de la reobertura", ha afirmat el director executiu de Mandarin Oriental Hotel Group, James Riley.

Des que va obrir les portes l'any 1910, el Ritz ha estat sinònim del luxe i referent a la capital en el qual s'han allotjat membres de la reialesa, magnats i celebritats. El 2015 Mandarin Oriental i Olayan van comprar l'hotel a Belmond Spanish Holding i Landis Inversions a través d'una societat de la qual cada soci posseeix el 50%.

Noticias relacionadas

contador