• NH Hotels ha celebrat una junta tensa
hoteles-nh
NH Notel Group

NH Hotels ha celebrat una junta d'accionistes amb polèmica per l'entrada de Minor al seu consell. L'hotelera espanyola ha assegurat que intentarà millorar els termes de l'OPA presentada per la tailandesa, ja que el preu ofert no satisfà el valor de la companyia. La junta s'ha celebrat amb el descontentament d'alguns dels accionistes minoritaris.

  • 4,18€
  • 1,33%

El president d’NH Hotels, Alfredo Fernández Agras, ha considerat que el preu de l'oferta actual de Minor per la cadena hotelera espanyola (6,4 euros per títol) "no sembla satisfer el valor" del grup, ja que encara que ofereix liquiditat no ofereix una prima atractiva sobre la valoració actual al mercat.

Fernández ha reiterat que el consell d'administració tractarà que es millorin els termes actuals de l'oferta de Minor, sense perjudici del compliment rigorós de les limitacions d'actuació contingudes en la normativa en aquest tipus d'operacions.

Aquesta mateixa tarda el consell extraordinari nomenarà un banc de negoci perquè elabori un informe d'avaluació de l'oferta

Durant la seva intervenció a la junta d'accionistes, el president del màxim òrgan executiu d’NH ha assenyalat que les recomanacions dels analistes milloren el preu ofert per Minor, més a prop dels 7 euros (enfront de l'ofert per Barceló), de manera que llevat que es millori l'oferta i a l'espera de la formulació de l'OPA, és recomanable que el grup tailandès es mantingui com a accionista, ja que l'operació sí que ofereix liquiditat.

A més, preguntat per un accionista, el president ha reconegut que l'expert que va valorar l'oferta de Barceló va situar el valor d’NH per sobre d'aquests 7,08 euros l'acció. Davant d'aquest escenari, Fernández ha anunciat que aquesta mateixa tarda el consell extraordinari nomenarà un banc de negoci perquè elabori un informe d'avaluació de l'oferta i es demanarà l'assessorament legal necessari per a les qüestions de l'OPA.

Diversos accionistes minoritaris han mostrat el seu descontent davant l'entrada de Minor al capital d'NH Hotel, ja que consideren que hi ha conflicte de competència. Durant el torn de preguntes, diversos accionistes han coincidit que hi ha conflicte d'interessos entre les dues cadenes hoteleres, perquè geogràficament tenen hotels tant al Brasil com a Portugal.

No obstant això, el president ha assegurat que no hi ha conflicte, perquè als dos països les dues companyies tenen una presència no gaire estesa. Tot i això ha reiterat que l'oferta de Minor no és la millor i que tampoc està per sobre del seu pla estratègic.

D'aquesta manera, Fernández Agras ha emplaçat els accionistes a la junta a esperar que Minor presenti el fullet de l'OPA per veure els seus plans, moment en què el consell prendrà una decisió i emetrà la seva recomanació sobre la base també de les conclusions que tregui el banc d'inversió contractat.

D'altra banda, ha subratllat que Minor ha presentat la seva oferta en base de l’informació pública d’NH, sense accedir a les dades de la companyia. Una situació que, com han posat els accionistes de manifest durant les seves intervencions, pot canviar ara que la tailandesa ha aconseguit els tres seients al consell per complir amb la proporcionalitat que marca la normativa espanyola.

Davant d'aquesta situació, el president d’NH Hotels ha assegurat que quan es tracti el tema de l'OPA es farà sense la presència d'aquests tres consellers per part de Minor, per preservar qualsevol dada o informació que pugui influir en el procés.

ELS MINORITARIS NO VOLEN MINOR

Durant la Junta s'ha constatat el nomenament dels consellers de Minor William Ellwood Heinecke, Emmanuel Jude Dilipraj Rajakarier i Stephen Andrew Chojnacki, que no ha necessitat ser sotmès a votació, en poder exercir el dret a la representació proporcional ja que n’ostenten el 29, el 82% del capital d'NH.

No obstant això, els accionistes minoritaris han reclamat la sortida dels recentment nomenats, ja que consideren que comporten interessos amb NH a Portugal i el Brasil. "El Consell va entendre que no era una competència estructural que pogués impossibilitar la presència d'un conseller a la companyia", ha respost la companyia. Es va oferir a Jordi Ferrer que el Consell votés sobre la competència estructural de Minor sobre NH i aquest el va rebutjar, va continuar. La concurrència entre les dues empreses "mai és de caràcter estructural", de manera que la gestió dels hotels podria eliminar el possible conflicte.

Així mateix, alguns minoritaris han votat el cessament del president del consell també per conflicte d'interessos. Alfredo Fernández Agras pertany al fons Oceanwood, que ja ha venut part de la seva participació a la tailandesa Minor. No obstant això, cap de les peticions dels accionistes minoritaris ha sortit endavant.

Noticias relacionadas

contador