• Deutsche Bank ha llegado a un acuerdo con Estados Unidos para pagar 7.200 millones de dólares por vender activos tóxicos
Deutsche Bank

El president de Deutsche Bank, Paul Achleitner, ha descartat una fusió europea o un rescat estatal del banc després de l'acord al qual ha arribat l'entitat amb les autoritats americanes respecte a la multa que ha de pagar per la venda d'hipoteques 'escombraries', segons informa el setmanari Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. L'entitat alemanya pagarà finalment 7.200 milions de dòlars per comercialitzar aquests productes a Estats Units enfront dels 14.000 milions de dòlars que se li reclamaven inicialment.

  • 16,06€
  • 0,16%

"El Consell d'Administració en principi barreja tot el que pugui ajudar al negoci", va dir Achleitner en una entrevista al setmanari publicada aquest diumenge. "De moment, no obstant això, una fusió europea no s'està estudiant ja que tenim altres prioritats", va afegir quan se li va preguntar per una possible fusió entre Deutsche Bank i UniCredit o un altre banc europeu.

El president de Deutsche Bank diu que ara hi ha altres prioritats que s'anteposen a una possible fusió amb una altra entitat europea

Deutsche Bank, que està fent un esforç per simplificar la seva operativa per fer-la més eficient, mantindrà les seves operacions en banca d'inversió i s'assegurarà que es compleixin les normes i les polítiques regulatòries, va dir el màxim responsable del banc.

Els supervisors, entre ells el Bundesbank d'Alemanya i el Banc Central Europeu (BCE), han demanat més consolidació en el sector bancari al·legant que encara hi ha molts bancs, malgrat la caiguda constant en el nombre de sucursals des de la crisi financera de 2008.

Els majors requeriments de capital posen als bancs europeus en desavantatge competitiu enfront dels seus rivals nord-americans, va dir Achelitner, referint-se als esforços del comitè de supervisors de Basilea per reforçar les regles del capital bancari i evitar així una nova crisi financera.

D'altra banda, el president de Deutsche Bank va dir que l'ajuda del govern als "jugadors" de la indústria financera no es convertirà en un problema per a Alemanya. "Ningú a Alemanya ha de preocupar-se pel rescat als bancs", va dir Achleitner, qui a més va confirmar que es presentarà a la reelecció com a president en la junta anual del banc que se celebra al maig.

Noticias relacionadas

contador