ep archivo   antonio horta osorio presidente de credit suisse
Credit Suisse - Archivo
0,82Fr.
  • 0,82Fr.
  • 0,00%

El president de Credit Suisse, Antonio Horta-Osorio, ha dimitit arran d'una investigació interna sobre la conducta personal, que inclou infraccions de les normes contra la Covid-19.

"Lamento que diverses de les meves accions personals hagin causat dificultats al banc i hagin compromès la meva capacitat per representar el banc internament i externament. Per tant, crec que la meva renúncia és d'interès per al banc i els seus accionistes en aquest moment crucial. Desitjo als meus col·legues de Credit Suisse molt èxit en el futur”, ha expressat.

La sortida es produeix menys d'un any després que fos contractat per ajudar el banc a fer front a la implosió de l'empresa d'inversió Archegos i a la insolvència de l'empresa britànica de finançament de la cadena de subministrament Greenshill Capital, quan encara estava trontollant per la sortida el 2020 del conseller delegat Tidjane Thiam per un escàndol d'espionatge.

La marxa d'Horta-Osoario genera dubtes sobre el futur del banc. La conducta personal del banquer portuguès havia estat objecte d'escrutini durant els darrers temps després d'haver infringit les normes de quarantena dues vegades el 2021.

Credit Suisse Group ha anunciat el nomenament d'Axel P. Lehmann com a nou president del banc "amb efecte immediat". "Succeeix António Horta-Osório, que va dimitir després d'una investigació encarregada pel Consell. Sota el lideratge d'Axel Lehmann, el Consell i el Comitè Executiu seguiran executant l'estratègia de Credit Suisse, impulsant la transformació del banc", ha dit l'entitat en una nota.

"He treballat àrduament perquè Credit Suisse torni a tenir èxit i estic orgullós del que hem aconseguit junts durant el meu curt temps al banc. La realineació estratègica de Credit Suisse proporcionarà un clar enfocament en l'enfortiment, la simplificació i la inversió per al creixement. Estic convençut que Credit Suisse està ben posicionat avui i al camí correcte per al futur", ha assenyalat Horta-Osório.

Per part seva, el vicepresident de Credit Suisse, Severin Schwan, ha destacat el seu "respecte sobre la decisió d'António". "Li devem un agraïment considerable pel seu lideratge en la definició de la nova estratègia, que continuarem implementant durant els propers mesos i anys. Axel Lehmann com a nou president, amb la seva àmplia experiència a la indústria suïssa i internacional, és ideal per impulsar la transformació estratègica i cultural del banc. Desitgem a Axel tot l'èxit en el seu nou càrrec i a António tot el millor per al futur”.

"M'agradaria agrair a la Junta la confiança que ha dipositat en mi. Hem establert el rumb correcte amb la nova estratègia i continuarem incorporant una cultura de risc més sòlida a tota l'empresa. En executar el nostre pla estratègic de manera oportuna i disciplinada, sense distraccions, estic convençut que Credit Suisse demostrarà la força renovada i l'enfocament empresarial necessaris per generar valor sostenible per a tots els nostres grups d'interès”, ha expressat Lehmann.

contador