• Les suscripcions netes arriben a l'agost als 1.223 milions
  • Els partícips han realitzat una rotació de la seva inversió cap a operacions més conservadores
millonario, dinero

El volum d'actius dels fons d'inversió mobiliaria aconsegueix a l'agost la xifra de 224.725 milions d'euros, amb un increment del 0,7% respecte el juliol. Aquest augment permet aconseguir la xifra de patrimoni més alta per als fons espanyols des de febrer de 2008.

Amb l'increment de 1.612 milions d'euros a l'agost, els fons d'inversió acumulen ja un creixement de 4.859 milions durant els vuit primers mesos de l'any, segons les estadístiques facilitades per l'associació que engloba a les gestores espanyoles (Inverco). La patronal recorda que des del mínim de patrimoni aconseguit el desembre de 2012, els fons experimenten un augment en el volum d'actius que supera els 102.000 milions d'euros.

Las suscripciones netas de los fondos alcanzan los 1.223 millones de euros en agosto, y suman ya seis meses consecutivos al alza

L'increment patrimonial d'agost es produeix gairebé en la seva integritat per les subscripcions netes, i en menor mesura pel comportament del mercat que va anar lleugerament positiu a l'agost per als gestors. En concret, les subscripcions netes (entrades menys sortides) aconsegueixen els 1.223 milions d'euros, i sumen ja sis mesos consecutius a l'alça. Entre gener i agost, les gestores acumulen una captació neta per valor de 6.165 milions d'euros.

ROTACIÓ CAP A OPCIONS MÉS CONSERVADORES

Inverco destaca que "amb diverses fonts d'incertesa encara presents en l'economia, els partícips van decidir dirigir les seves inversions cap a categories de menor risc, com la gestió passiva i la renda fixa". De fet, agrega, "els fons de gestió passiva van registrar un creixement del 4,5% (en patrimoni) a l'agost, i acumulen ja un increment superior al 23% en el conjunt de l'any".

Quant al nombre de partícips en fons espanyols, enregistra un nou increment de 28.430 respecte el juliol, i aconsegueix la xifra total de 7.933.557. Respecte a l'any anterior, el nombre de partícips en aquests productes enregistra un increment a l'agost de 405.071, la qual cosa suposa una variació interanual del 5,4%.

Cuadro con la evolución del patrimonio de los fondos y datos por categoría. Fuente: Inverco