jordi sevilla portada red electrica ribera
15,68€
  • 0,11€
  • 0,71%

El Govern nega que Jordi Sevilla deixi el càrrec de president de Red Eléctrica per "desavinences" amb Teresa Ribera per "ingerències polítiques" i diu que és per "motius personals". Així ho ha afirmat la ministra d'Hisenda i portaveu de l'executiu durant la roda de premsa posterior a Consell de ministres celebrat aquest dimarts.

A més, Montero ha expressat el reconeixement de Govern a Sevilla pel seu treball a la companyia i ha assegurat que lamenten que hagi decidit abandonar la direcció d'aquesta empresa.

"No ha existit cap tipus de desavinença en el sentit d'ingerències polítiques. Ja hi ha una assignació de responsabilitat sobre altres directius fins que el Consell d'Administració en nombri un altre president", ha dit la portaveu de Govern, que ha afegit que "la ministra Ribera es caracteritza per donar absoluta autonomia a les empreses participades", fent referència a les circulars que la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha aprovat a l'últim any per establir un nou marc regulador al sector.

En aquest sentit, ha dit que aquest organisme supervisor ja va obrir la comanda d'al·legacions i que el Govern, a l'igual que REE, va presentar els seus al·legats i alguns es van tenir en compte i altres no, cosa que, ha destacat, es deu al seu "autonomia durant l'exercici de les seves funcions per coordinar l'estratègia en matèria energètica per al país".

El fins ara president de Red Eléctrica presenta aquest dimarts la seva dimissió durant la reunió que mantindrà el consell d'administració de l'empresa, després d'estar en el càrrec de màxim responsable des de finals de juliol de 2018. De moment no es coneix qui serà el seu successor, però Montero ha defensat la "normalitat" d'aquest procés i s'ha remès al consell d'administració de l'elèctrica com a responsable del nomenament d'un nou president.

Ha aprofitat la seva intervenció per destacar que es tracta d'una empresa "molt important" per al país, no només per estar present a l'IBEX 35, sinó també per la seva contribució al teixit productiu espanyol i al seu "caràcter estratègic" en la conducció de la energia i la seva implicació en l'electricitat, un element que ha titllat de "fonamental" per a la transició justa i el repte del canvi climàtic.

contador