ep i-d el ministro de interor fernando grande- marlaska el ministro de transportes movilidad y
Óscar Cañas - Europa Press - Archivo

El Govern ha tancat un pla per al mercat del lloguer que aprovarà al Consell de Ministres d'aquest dimarts, i que preveu una línia de microcrèdits avalats per l'Estat, ajudes directes, i la suspensió de desnonaments durant sis mesos després que acabi l'Estat d'alarma, en determinades situacions, amb una mobilització de recursos esperada d'uns 700 milions d'euros.

El pla inclou una línia de 'microcrèdits' avalats per l'Estat d'uns 100 milions d'euros per als qui tinguin el seu pis llogat a particulars o petits propietaris i una moratòria de fins a quatre mesos en el pagament de la renda per als inquilins de grans propietaris d'habitatges.

Segons han informat a Europa Press fonts de l'Executiu, tota persona desocupada, afectada per un ERTO, reducció de jornada o autònom que no arribi al límit de tres vegades l'IPREM (incrementat per fills i persones dependents a càrrec), podrà acollir-se als programes de microcrèdits.

En cas que l'habitatge sigui propietat d'una gran propietària o d'un fons d'inversió, l'inquilí es beneficiarà o bé d'una quitació del deute del 50% o bé d'una reestructuració d'aquest en un termini de dos o tres anys, podent-se acollir en tot cas a la línia de crèdit de l'ICO.

Aquelles llars que no puguin afrontar el pagament dels microcrèdits disposaran d'ajudes directes de l'Estat per saldar el seu deute amb l'ICO.

La quantitat de l'ajuda podrà arribar fins a un import màxim de 900 euros al mes i fins al 100% del principal, i interessos del préstec subscrit, i de 200 euros al mes per a atendre les despeses de manteniment, comunitat i subministraments bàsics amb el límit del 100% del total d'aquestes despeses.

Noticias relacionadas

contador