alitalia portada

El Govern italià ha aprovat aquest dimarts un paquet de mesures per un valor de 25.000 milions d'euros per pal·liar l'impacte econòmic del coronavirus, entre les quals s'hi inclou la intenció de l'executiu de nacionalitzar l'aerolínia Alitalia, que fa anys que frega la fallida.

El Govern ha destinat 600 milions d'euros per impedir que l'aerolínia s'enfonsi definitivament, segons recullen mitjans locals que han tingut accés al projecte de decret.

El mes de desembre passat, el Govern italià va concedir un préstec de 400 milions d'euros perquè la companyia aèrea (que ha estat vorejant la fallida des de 2017) pogués seguir operant fins que les autoritats italianes trobessin inversors que tornessin a reflotar l'aerolínia.

La Comissió Europea va iniciar una investigació sobre aquesta ajuda al febrer, per avaluar si va ser o no legal; és la segona que obre l'organisme europeu sobre els préstecs concedits pel Govern italià a Alitalia, ja que l'abril de 2019 ja n'havia endegat una altra per esbrinar si el crèdit pont de 900 milions que s'havia concedit a la companyia prèviament respectava la legislació comunitària.

Noticias relacionadas

contador