• TCI va arribar a prendre un 2,676% del capital del grup que dirigeix Francisco Reynés
ep francisco reynes 20170726100202
ABERTIS

El fons nord-americà The Children Investment (TCI) ha sortit del capital social d'Abertis, en el qual havia pres una participació del 2,7% feia tot just un mes, enmig de la' batalla' d'OPAs oberta pel grup de concessions. TCI, a més, havia manifestat el seu ferm suport a l'oferta d'Atlantia, fins i tot abans que ACS formalitzés la seva contraproposta.

  • 18,36€
  • 0,00%

Segons l'opinió del fons que dirigeix ​​Christopher Hohn, la integració d'Atlantia i Abertis "conformaria un operador mundial d'infraestructures amb una rellevant diversificació geogràfica i capacitat de generació de caixa", segons va indicar quan va anunciar la seva inversió a la companyia espanyola al començament d'aquest mes.

TCI va arribar a prendre un 2,676% del capital del grup que dirigeix ​​Francisco Reynés, si bé d'aquest percentatge un 2,148% l'ostentava a través d'instruments financers, segons els registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). El fons és un dels inversors institucionals que ha aflorat participacions minoritàries en Abertis al fil de la formulació de sengles OPA per la companyia, entre els quals també figuren Credit Suisse, Barclays, Burlington Loan Management, Elliott Capital Advisors, o L.Kempner, entre d'altres, tots ells amb percentatges inferiors al 3%.

ALTRES VENDES D'ACCIONISTES

A la sortida de TCI s’hi sumen les vendes de títols realitzades durant els últims dies pel president del grup, Salvador Alemany, i un dels seus accionistes i consellers, la companyia G3T, de Carmen Godia. En concret, Alemany, a través d'una empresa controlada per la seva dona, ha venut al mercat entre els passats dies 24 i 26 d'octubre un paquet d'uns 277.000 accions d'Abertis, representatives del 0,27% del seu capital.

De la seva banda, la companyia dels Godia, accionistes històrics del grup d'autopistes, va vendre entre els passats dies 26 i 27 d'octubre uns 126.000 títols de la companyia equivalents a un 0,012% de l'accionariat. Abertis registra aquests moviments al seu capital mentre espera que la CNMV autoritzi l'OPA competidora plantejada per ACS i s'obri un període d'acceptació perquè els accionistes del grup de concessions es pronunciïn sobre aquesta oferta i l’inicialment plantejada per Atlantia. No obstant això, s'estima que l'estudi i aprovació de la contraopa trigarà encara uns dos o tres mesos.

Noticias relacionadas

contador