• Les accions de OHL pugen més del 3% al Mercat Continu

OHL Mèxic ha arribat a un acord amb IFM Global Infrastructure Fund (IFM), un dels fons més rellevants del món en gestió d'infraestructures, perquè aquest augmenti la seva participació fins al 49% en la seva filial Organització de Projectes d'Infraestructura (OPI), que posseeix el 100% del capital de Concessionària Mexiquense (Conmex), companyia responsable de la gestió de l'autopista Circuit Exterior Mexiquense (CEM).

  • 0,43€
  • 2,08%

IFM pagarà 8.644 milions de pesos (aproximadament 400 milions d'euros) com a contraprestació per l'increment de la seva participació, que passaria del 24,99% al 49%. OHL Mèxic manté el control de Conmex amb el 51%.

El CEM és una autopista de peatge que té un termini de concessió romanent de 35 anys. Amb una longitud de 110 km, conforma l'anell de circumval·lació de la zona nord-est de la Ciutat de Mèxic, àrea industrial caracteritzada pel seu alt índex de densitat poblacional i motorització.

"Aquest acord és consistent amb l'estratègia d'OHL Mèxic de rotar actius madurs i reforçar la capacitat financera de la companyia. Els recursos d'aquesta operació milloraran la seva posició de capital amb l'objectiu d'invertir en nous projectes concessionals, materialitzant qualsevol oportunitat de creixement. Aquest fet també és una mostra de la reeixida aliança entre OHL Mèxic i IFM.

L'operació mitjançant la qual es durà a terme l'increment de la participació de IFM en OPI es troba subjecta a l'obtenció de consentiments de tercers i autorització de les autoritats competents, fets que seran donats a conèixer oportunament al mercat. OHL Mèxic reitera el seu compromís amb el desenvolupament i inversió en la infraestructura d'aquest país", explica l'empresa.

contador