ep gasolinera speedway
Marathon Petroleum

Seven & i Holdings, grup japonès i propietari de la cadena 7-Elevin, ha arribat a un acord concloent amb la companyia estatunidenca Marathon Petroleum per a la compra de la xarxa de gasolineres i botigues de conveniència Speedway per 21.000 milions de dòlars (17.886 milions d'euros) en efectiu. El seu objectiu és expandir la seva presència al mercat estatunidenc.

La transacció podria concloure durant els primers mesos de 2021 a costa del vistiplau dels reguladors. Aquesta negociació s'ha convertit en la major operació corporativa del sector energètic estatunidenc enguany, i la major adquisició en la trajectòria del grup japonès.

D'aquesta manera, les empreses han aconseguit, al segon intent, aconseguir un acord, ja que el mes de març passat van ser incapaços de pactar el preu dels actius.

L'acord, pel qual l'amo de 7-Elevin incorporarà al voltant de 3.900 gasolineres i botigues de conveniència Speedway als Estats Units als seus més de 9.800 establiments al país, inclou un contracte per al subministrament de combustible durant els pròxims 15 anys a Speedway.

La companyia japonesa va explicar que al tancament de la transacció comptarà amb presència a 47 de les 50 principals àrees metropolitanes dels Estats Units, convertint-se en "el clar líder del sector de botigues de conveniència a Amèrica del Nord, que compta amb un substancial potencial de creixement".

Així mateix, Seven & i considera que la transacció permetrà extreure sinergies significatives mantenint la flexibilitat financera i un robust balanç comptable.

"Anticipem sinergies d'entre 475 i 575 milions de dòlars (405 i 490 milions d'euros) en finalitzar el tercer any des del tancament de l'operació i estalvis fiscals d'uns 3.000 milions de dòlars (2.558 milions d'euros) en finalitzar el quinzè any després de completar la compra", subratlla la companyia.

contador