ep exterior del edificio de el corte ingles de nuevos ministerios en madrid espana a 30 de enero de
Eduardo Parra - Europa Press

El Corte Inglés ha aconseguit un acord per a refinançar el seu deute bancari per un import agregat màxim de fins a 2.000 milions d'euros, segons ha informat el gegant de la distribució espanyola en un comunicat.

En concret, el contracte, que s'ha signat després de la celebració del consell d'administració d'aquest dimecres, ha estat subscrit per un total de 24 entitats financeres, que han mostrat així el seu suport a la gestió de la direcció i al pla de negoci que està desenvolupant El Corte Inglés.

Els 24 bancs amb els quals s'ha aconseguit l'acord de refinançament són Santander, BBVA, BNP, CaixaBank, Unicredit, Sabadell, Crédit Agricole, Bankia, Bank of America Merryl Linch, Société Générale, Goldman Sachs, JP Morgan, Intesa San Paolo, BBK, Commerzbank, Raiffeisen Bank, Ibercaja, Liberbank, Targobank, ICBC, Cooperativo, Aresbank i Deustche Bank.

La companyia ha precisat que aquest acord li permet "millorar les condicions que tenia actualment, en assegurar un finançament estable, amb un cost inferior, terminis més llargs, i sense garanties".

De fet, es permet ampliar els terminis fins a febrer de 2025 amb la possibilitat d'extensió d'un any i un altre d'addicional, escalonadament. En aquest acord, que s'ha realitzat en un format d''Investment Grade' (encara que El Corte Inglés encara no l'hagi obtingut), ja hi ha inclòs el desenvolupament del negoci de Real Estate.

En aquest sentit, es permetrà el traspàs d'actius immobiliaris fins a un màxim de 2.500 milions d'euros a aquesta unitat de negoci, sense obligació d'amortització de deute a El Corte Inglés. L'acord de refinançament inclou també compromisos de sostenibilitat en línia amb les estratègies de responsabilitat social corporativa que duu a terme el Grup.

Així mateix, l'acord disminueix en 50 milions d'euros el finançament bancari actual de la companyia, reducció que ha estat possible gràcies a la generació de caixa del Grup. Dels 2.000 milions acordats amb els bancs, 900 milions corresponen a préstecs a llarg termini pròpiament dit, i 1.100 milions a una línia de crèdit per fer front a necessitats de circulant. Els fons obtinguts a través d'aquest contracte es destinaran a substituir el crèdit sindicat de gener de 2018, l'import del qual ascendeix a 2.050 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador