ep jose luis abalos comparecela comisionfomentocongreso
ÓSCAR DEL POZO/EUROPA PRESS

El Consell de Ministres aprovarà aquest divendres el descompte del 75% per a residents en els trajectes aeris i marítims entre les Canàries, Balears, Ceuta, Melilla i la Península -que abans era del 50%-, segons ha confirmat el ministre de Foment, José Luis Ábalos, durant la seva primera compareixença davant la Comissió de Foment al Congrés dels Diputats.

D'aquesta manera es farà efectiu l'augment de la subvenció, a través d'un acord del Consell de Ministres, tal com van acordar el ministre de Foment, José Luis Ábalos, la presidenta de Balears, Francina Armengol, i el president de les Canàries, Fernando Clavijo, durant la reunió que va tenir lloc a Madrid el passat dimarts 3 de juliol.

El Govern ja va autoritzar la setmana passada la tramitació urgent del procediment d'elaboració i aprovació del Reial decret, que augmentarà la subvenció actual del 50% al 75% en les esmentades bonificacions.

Amb la declaració urgent del Reial decret, que escurça al màxim els terminis previstos per a la seva tramitació i aprovació, es dona compliment al que preveu la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat per a 2018, amb l'objectiu de la seva aprovació d'urgència per agilitzar la seva posada en marxa i que la seva entrada en vigor sigui immediata.

La Llei de Pressupostos de 2018 autoritza el Govern perquè durant l'any, i amb vigència indefinida, modifiqui la quantia de la subvenció al transport regular, aeri i marítim, dels residents als territoris extra peninsulars amb la resta del territori nacional.

Aquesta subvenció, segons el text pactat pel PP i NC es va plasmar en una disposició a la Llei de Pressupostos, ja que no es contemplava en el projecte de llei, que sí que recollia el descompte del 50% per a trajectes insulars per via marítima i el 75% per als recorreguts interinsulars per via aèria. El 2017 l'anterior Executiu va elevar al 75% la bonificació en els vols interinsulars, mesura que va propiciar un augment del 30% del tràfic entre illes.

Per 2018 la dotació destinada a bonificacions al transport aeri i marítim en zones extrapeninsulars reflectida en els pressupostos puja als 492 milions d'euros, un 16% més que l'any anterior.

Noticias relacionadas

contador