ep javier hernani consejero delegado de bme en el curso de economia de apie y bbva en la uimp
APIE - Archivo

El Consell d'Administració de Borses i Mercats Espanyols (BME), per unanimitat, ha emès un informe amb una opinió favorable sobre l'Oferta Pública d'Adquisició d'accions llançada per SIX pel 100% del capital de la companyia.

BME

  • 32,98€
  • 3,03%

El Consell "valora positivament el preu de l'oferta" i considera que "els compromisos assumits per SIX i les condicions i cauteles imposades són adequadess".

BME també ha anunciat la seva intenció d'acceptar l'oferta per les accions pròpies que manté en autocartera. Així mateix, els consellers que són titulars d'accions de la companyia han manifestat la seva intenció d'acceptar l'oferta amb la totalitat de les seves accions.

No obstant això, aquesta opinió, encara que amb caràcter preceptiu, no és vinculant, sinó que correspon a cada accionista de BME l'autorització definitiva de l'OPA, el preu de la qual, després de dividends, s'ha establert en 33,4 euros per acció i suposa valorar al grup en 2.792 milions d'euros.

D'acord amb el dossier, no existeix cap acord entre accionistes de BME i Six relatiu a l'oferta, per la qual cosa l'eficàcia de la mateixa està condicionada a la seva acceptació per, almenys, 41,8 milions d'accions, que representen el 50% del seu capital social més una acció de BME.

El termini d'acceptació de l'oferta és de 43 dies naturals, començant a comptar des del passat dia 30 de març, per la qual cosa finalitzarà a les 24.00 hores del dia 11 de maig de 2020, tret que sigui objecte d'ampliació.

El consell d'administració de BME ha decidit mantenir la data inicialment prevista de celebració de la seva junta general, que tindrà lloc el proper 29 d'abril en el Palau de la Borsa, però els seus accionistes hauran de participar-hi de manera telemàtica.

Noticias relacionadas

contador