• Els seus ingressos van caure un 2,8%
ep willie walsh consejero delegadoiag
Willie Walsh, conseller delegat d'IAGBERND SETTNIK/DPA

International Consolidated Airlines Group (IAG) ha presentat un benefici net durant el primer trimestre del 2017 de 27 milions d'euros, un 74% menys que durant el mateix exercici de 2016 quan va obtenir 104 milions.

IAG

  • 2,05€
  • -0,34%

El benefici de les operacions durant el primer trimestre del 2017 de 151 milions d'euros, un 10% menys que durant el mateix exercici de 2016 quan va obtenir 168. No obstant això, si no es té en compte les partides excepcionals, el seu benefici d'operacions augmentaria fins als 170 milions d'euros en aquest any, el que representa un 9,7% més que el 2016 quan va registrar 155 milions d'euros.

Unes xifres que són positives per al conseller delegat d'IAG, Willie Walsh: "Hem registrat un benefici de les operacions de 170 milions d'euros abans de partides excepcionals i així vam superar els 155 milions d'euros de l'any anterior. Aquesta xifra suposa un nou rècord per als resultats del primer trimestre, que tradicionalment és el més feble, amb una tendència de millora dels ingressos unitaris de passatge continuada", assenyala.

Els seus ingressos totals han estat de 4.934.000 d'euros, un 2,8% menys que el 2016 quan va registrar els 5.078.000 d'euros. Al seu comunicat, la companyia ha assenyalat que l'impacte del canvi de divises va ser de 32 milions d'euros durant el trimestre per la conversió dels beneficis en lliures esterlines a euros.

Als nivells actuals del preu del combustible i tipus de canvi, IAG espera generar aquest any una millora en el benefici de les operacions respecte a l'any anterior. El grup espera que durant el segon trimestre els ingressos unitaris de passatge (ingressos de passatge / AKO) mostrin un increment respecte a l'any anterior a tipus de canvi constants.

El grup compost per Aer Lingus, British Airways, Iberia i Vueling ha incorporat un nou membre durant aquest trimestre a les seves files, Level. Aquesta nova operació de baix cost de llarg radi que començarà a volar des de Barcelona a Los Angeles, San Francisco, Punta Cana i Buenos Aires al juny. "Podem parlar d'un gran èxit, ja que les vendes estan superant àmpliament les previsions", ha assenyalat.

Noticias relacionadas

contador