• Entre gener i març, les provisions realitzades per Liberbank van ser de 23 milions d'euros
ep sucursalbanco liberbank
EUROPA PRESS

El benefici de Liberbank va caure un 15,7% el primer trimestre de 2017, fins als 32 milions d'euros davant els 38 milions d'euros que va guanyar el primer trimestre de 2016. Un resultat per sobre de les previsions del consens de FactSet que estimaven un benefici de 25 milions d'euros.

  • 0,28€
  • 1,72%

El banc, que entre gener i març va consolidar la "positiva evolució" del negoci bancari minorista, va aconseguir aquest benefici després d'haver reduït els resultats per operacions financeres i diferències de canvi en un 72,7%, fins a 50 milions d'euros i retallar en un 59,1% els sanejaments del crèdit i adjudicats.

Així mateix, les dotacions a provisions realitzades el 2016 per cobrir, principalment, les contingències legals per clàusules sòl i la positiva evolució dels actius dubtosos van propiciar que els sanejaments i provisions anessin durant el primer trimestre del 2017 de 23 milions d'euros, de manera que el benefici abans d'impost va arribar als 37 milions.

L'entitat ha destacat que entre gener i març d'aquest any va intensificar la reducció del volum de crèdits no productius o dubtosos, consolidant l'evolució de l'any 2016. En termes interanuals, la xifra d'actius dubtosos es va reduir en 1.830 milions d'euros que suposa una disminució respecte al mateix període de l'any anterior del 38,3%. Durant el primer trimestre, la disminució d'actius dubtosos va ser de 254 milions d'euros que confirma el ritme de millora i neteja del balanç.

D'aquesta manera, la taxa de mora s'ha situat al 13%, després de reduir-se durant l'últim any en 6,5 punts percentuals, des del 19,4% de març de 2016. La taxa de mora, aïllat el segment promotor (en la seva gran majoria provinent del recentment conclòs EPA del Banc de Castella-la Manxa), seria del 8,6%.

Al tancament del trimestre els indicadors de liquiditat mantenien un nivell òptim, segons l'entitat amb 6.949.000 d'actius líquids i una ràtio de liquiditat a curt termini (LCR) del 332%. La ràtio d'equilibri de finançament minoritàries ('Loan to Deposit') va consolidar la seva situació de fortalesa, amb 87,4%.

Segons Liberbank, la intensificació del dinamisme comercial i de l'activitat típica bancària a l'arrencada de l'any es va reflectir en l'increment de les formalitzacions d'hipoteques i crèdits al consum, que van créixer un 89,4% i un 14%, respectivament, propiciant que al març, per primera vegada des de la crisi, el saldo viu dels préstecs hipotecaris augmentés.

El marge d'interessos de Liberbank va arribar als 102 milions d'euros, amb una reducció interanual del 12,2% motivada per la menor aportació d'ingressos del negoci majorista, mentre que el marge comercial minorista va augmentar fins al 1,58% i va consolidar, per segon trimestre consecutiu, la seva evolució positiva.

Noticias relacionadas

contador