• El 2020, eDreams incrementa la seva previsió de resultats en cinc milions, fins als 130 i 145 milions d'euros
  • Permira i Ardian controlen el 46% del capital de la tecnològica
ep nuevas oficinasedreams odigeo
EDREAMS ODIGEO

El cercador de viatges en línia eDreams Odigeo ha comunicat aquest dijous en un nota enviada a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que augmenta les seves previsions a curt termini per a l'exercici fiscal de 2018 i a llarg termini per a l'exercici fiscal de 2020. Després d'aquest anunci, les seves accions s'han disparat a prop d'un 21% i cotitza a 2,97 euros per acció.

  • 6,27€
  • 2,45%

En concret, preveu un EBITDA ajustat d'entre 116 i 120 milions d'euros, enfront de la forquilla de 113 a 117 milions esperada abans d'aquesta actualització. El 2020, eDreams incrementa la seva previsió de resultats en cinc milions, fins als 130 i 145 milions d'euros, enfront dels 125-140 milions amb què esperava tancar el seu exercici fiscal.

D'altra banda, eDreams Odigeo ha anunciat aquest dijous que està avaluant i analitzant diverses opcions estratègiques per a l'empresa, entre les quals s'inclouen un canvi d'accionistes principals, amb l'objectiu final de "maximitzar la creació de valor en benefici de tots els seus accionistes".

MOVIMENTS ACCIONARIALS

El consell d'administració ha designat el banc d'inversió Morgan Stanley com a assessor financer per al procés d'anàlisi estratègica per a la incorporació de nous inversors i la venda de part de les accions dels seus socis actuals. Els fons Permira i Ardian són els majors accionistes d'eDreams a través d'una doble estructura societària d'accions i deute convertible creada després de la integració dels diversos cercadors que integren el grup Odigeo.

Les dues entitats de capital risc controlen un 29% i 17%, respectivament, de les accions. Per darrere d'ells es troben fons de la gestora de Banca March, amb un 2,5%. Al seu comunicat a la CNMV, eDreams ha assenyalat que aquest procés "es troba a la seva etapa inicial", abans de subratllar que publicarà nous comunicats "quan sigui oportú". L'empresa ha atribuït aquesta modificació a l'execució operativa i el millor aprofitament de les economies d'escala i uns termes "més favorables" en diversos contractes amb proveïdors de l'empresa, en continuïtat de la seva estratègia actual de transparència de producte i diversificació d'ingressos.

Noticias relacionadas

contador