ep archivo   luis de valdivia fundador de ecoener
ECOENER - Archivo

Ecoener surt a borsa aquest dimarts a un preu de 5,90 euros per acció, és a dir, amb una capitalització borsària de 336 milions d'euros en el moment en què els seus títols comencin a cotitzar.

La gallega trencarà així el gel del 'boom' de les renovables al parquet patri amb altres estrenes més previstos per a aquest any, com els ja anunciats d'Acciona Energia i Opdenergy, a més de la filial de renovables de Repsol.

Així, Ecoener suposarà una prova de foc per mesurar amb exactitud la gana de mercat per les renovables i calibrar si l'excessiu interès i ofertes per les energies verdes és o no una bombolla.

No ha estat fàcil el camí per arribar a aquest toc de campana per la companyia, que ha hagut de retardar la seva data inicial prevista en principi per al 30 d'abril, i ajustar la mida de la seva oferta inicial d'accions ordinàries durant el procés de col·locació. A més, finalment ha hagut de situar el seu debut al costat més baix de la forquilla que es va marcar d'entre 5,9 euros i 7,25 euros per acció.

Les accions d'Ecoener cotitzaran sota el símbol ENER. El president i conseller delegat del grup, Luis de Valdivia, donarà el simbòlic 'toc de campana' i inaugurarà la cotització de l'acció al Palau de la Borsa de Madrid a les 12.00 hores.

D'acord amb el fullet de l'oferta i del seu suplement, aprovats per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), la transacció consistirà en una oferta inicial de subscripció d'accions ordinàries de nova emissió, representatives del 29,8% del capital social d'Ecoener després de l'oferta.

Després de la liquidació de l'oferta, l'accionista únic de la companyia Ecoener, Luis de Valdivia, mantindrà una participació del 70,98% del capital social.

contador