ep duro felguera recibe por parte de romgaz la orden de iniciar las obras en iernut
DURO FELGUERA

Duro Felguera ha rebut per part de la companyia romanesa Romgaz l'ordre d'iniciar les obres de la central de cicle combinat d'Iernut, un cop emplenats els passos previs necessaris després dels acords del mes de maig passat.

  • 0,58€
  • -0,17%

En nota de premsa, la companyia ha explicat que s'arriba així a la recta final de la construcció d'aquesta central, després d'un treball perseverant per part de Duro Felguera per arribar a un acord que permetés a la companyia complir amb la voluntat ferma i decidida de dur a terme amb èxit l'execució completa dels treballs per a la posada en servei de la central com més aviat millor.

Aquesta infraestructura és considerada estratègica, tant pel seu client, Romgaz, com pel país en conjunt. Iernut és un projecte d'interès nacional a Romania per la reducció d'emissions que suposarà. El cicle combinat té una potència instal·lada de 430MW, inclou quatre turbines de gas més quatre calderes de recuperació per a la producció de vapor amb tres nivells de pressió i dues turbines de vapor i incorpora importants avenços tecnològics per a la protecció mediambiental.

El contracte per a l'execució dels treballs és de 345 milions de llei (equivalents a 70 milions d'euros) i té un termini d'execució de 16 mesos a partir de la data de l'ordre d'inici de les obres (1 d'agost de 2023) amb possibilitat de pròrroga segons el que disposa el contracte.

El conseller delegat de Duro Felguera, Jaime Argüelles, ha expressat la seva satisfacció per assolir aquesta fita, que considera un èxit que posa en relleu “la bona gestió per part de Duro Felguera per superar les moltes dificultats, incloent-hi un canvi en el marc normatiu romanès" i el compromís de la companyia “oferint solucions i valor diferencial, amb el focus en la finalització reeixida dels projectes i la plena satisfacció dels nostres clients”.

Argüelles també ha destacat la bona relació amb el client i el paper de les administracions romanesa i espanyola al procés de negociació per impulsar l'acord.

contador