ep archivo - intalaciones de duro felguera en gijon
EUROPA PRESS - Archivo

El consorci integrat per Duro Felguera i Romelectro ha assegurat mantenir la seva voluntat de finalitzar l'execució completa dels treballs del cicle combinat localitzats en Iernut (Romania), atès que l'eventual terminació anticipada del contracte per part del client no s'ajusta als termes i condicions contractuals.

  • 0,54€
  • 0,18%

Així mateix, es reserva les accions legals que li competeixen per a la protecció dels seus interessos, incloent-hi l'activació, de nou, de les mesures cautelars per a la protecció dels seus interessos.

A més, el consorci, si ferma voluntat cap a la consecució d'un acord satisfactori per a les dues parts, ha lamentat que aquest no s'hagi pogut materialitzar en benefici de la més ràpida finalització de les obres i posada en servei de la instal·lació.

No obstant, ha reiterat la seva total disposició i flexibilitat per arribar a un acord que permeti la finalització de les obres.

En aquest nou escenari, la base de la informació que es disposa a la data i al grau tan avançat del projecte per a la seva conclusió, Duro Felguera no espera, en principi, que el desenllaç final d'aquesta contingència resulti en un impacte material per al seu patrimoni.

El passat 18 de juny, Romgaz va declarar finalitzat l'acord per la qual cosa es van suspendre els efectes de la notificació de finalització del contracte, esdevenint ferm l'acabament del contracte rebuda el passat 2 d'abril.

En relació a aquest contracte, el consorci ha assolit un avanç del 94% i Duro Felguera, del 98%.

D'aquesta manera, el consorci ha sol·licitat el reequilibri econòmic del contracte i l'extensió del termini contractual per la concurrència de causes imprevisibles no atribuïbles al contractista, entre d'altres, les conseqüències es deuen a canvis legislatius ocorreguts amb posterioritat a la signatura del contracte, ampliacions d'abast contractual i instruccions emeses pel client, i els efectes de la pandèmia Covid-19, entre d'altres, que van causar gran impacte en l'execució del contracte.

Durant el desenvolupament del projecte, el consorci va obtenir dues pròrrogues, la primera fins al 26 de maig de 2020, i una segona fins el 26 de desembre de 2020.

Posteriorment, va sol·licitar una nova extensió de termini motivada, en major mesura, per causa de força major derivada per la pandèmia Covid-19.

Les Cambres de Comerç de Mures i Vrancea (Romania), competents en aquesta matèria, van certificar un impacte de nou mesos en el desenvolupament del projecte per aquesta causa. No obstant això, el client no ha accedit a la regularització del termini d'execució del projecte.

Noticias relacionadas

contador