ep duro felguera - sede central en gijon
CEDIDA - Archivo

L'Audiència Nacional ha acordat la suspensió cautelar del pagament de 123 milions d'euros que li reclamava l'Agència Tributària a Duro Felguera, tal com ha informat la companyia en un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors. Les seves accions es disparen en borsa aquest divendres (+14%; 0,94 euros).

  • 0,55€
  • -3,04%

L'entitat pública li reclamava aquesta quantia després de la inspecció de l'impost sobre societats que li va realitzar el 2017 sobre els exercicis 2010-2012. La Justícia ha determinat que no ha de realitzar cap ingrés per aquest motiu ni per les sancions corresponents.

"Aquesta suspensió es condiciona a la prestació de garanties per part de la companyia, que ja han estat prèviament constituïdes en la fase administrativa, per la qual cosa no es requereix aportar garanties per import addicional", afirmen al comunicat.

Per tant, mentre es resol el recurs contenciós-administratiu presentat davant la mateixa Audiència Nacional sobre la liquidació d'aquests 123 milions d'euros, Duro Felguera es lliura de pagament.

L'empresa ha tingut una situació financera complicada durant els últims mesos, per la qual cosa va sol·licitar un rescat a la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI) de 120 milions d'euros amb càrrec al Fons de Suport a la Solvència d'Empreses Estragéticas, que es va aprovar al març tot i que no va ser fins a l'abril quan es va desbloquejar de forma definitiva.

Noticias relacionadas

contador