• El projecte s'iniciarà el proper mes d'agost i finalitzarà a mitjans de l'any 2019
  • Es tracta d'un projecte "clau en mà" per a l'emmagatzematge i subministrament de carbó a la central tèrmica Petacalco
ep logo duro felguera
CEDIDA

Les accions de Duro Felguera es disparen aquest divendres més d'un 8% després d'aconseguir un contracte a Mèxic per 130 milions d'euros. Es tracta d'un projecte "clau en mà" per a l'execució d'un conjunt de noves instal·lacions destinades a l'emmagatzematge i subministrament de carbó de la Central Tèrmica Petacalco (Mèxic), propietat de la Comissió Federal de l'Electricitat (CFE). Els títols se situen als 0,65 euros.

  • 0,54€
  • -0,55%

La Central Tèrmica Petacalco, formalment anomenada central termoelèctrica President Plutarc Elías Calles, està situada a l'estat mexicà de Guerrero i compta amb 7 grups tèrmics convencionals capaços de generar 2.778 MW, convertint-se en un dels majors grups generadors de Llatinoamèrica.

Les noves instal·lacions, que seran construïdes per DF, permetran que la central es proveeixi de combustible alternatiu al qual rep actualment des del Puerto de Lázaro Cárdenas, situat a l'estat de Michoacán. Amb això, es garanteix l'operació de la central a ple rendiment, cosa que situa el projecte com estratègic per a la infraestructura energètica mexicana. Després de l'entrada en operació del projecte de DF, la Central Tèrmica Petacalco permetrà al CFE millorar el subministrament elèctric a les regions occidental i central del país, reforçant l'equilibri en el Sistema Nacional de Transmissió.

L'abast del contracte comprèn el disseny, subministrament, construcció i posada en operació de dos nous parcs d'emmagatzematge de carbó, un al Puerto de Lázaro Cárdenas i un altre a la pròpia central tèrmica, així com d'una cinta transportadora tipus overland, de més de 6 quilòmetres de longitud, que connecta els dos parcs. El projecte es complementa, a més, amb una sèrie d'equipaments auxiliars per a l'operació de les noves instal·lacions d'acord amb els més alts estàndards de seguretat.

Noticias relacionadas

contador