• Les denúncies van contra la companyia, el seu president i el seu conseller delegat
  • S'acusa Duro Felguera de subornar amb 105 milions d'euros alts càrrecs veneçolans
ep logo duro felguera
CEDIDA

Duro Felguera es desploma al Continu (-8%) després que la Fiscalia Anticorrupció hagi presentat una querella contra la companyia davant l'Audiència Nacional pel cas dels suborns a Veneçuela. Les denúncies van contra la companyia, el seu president, Ángel Antonio del Valle Suárez, i el seu conseller delegat, Juan Carlos Torres Inclán.

  • 0,56€
  • 2,40%

A la denúncia s'acusa Duro Felguera de subornar amb 105 milions d'euros alts càrrecs veneçolans per a la consecució del contracte de Termocentro. D'altra banda, cal recordar que el pròxim 30 de setembre conclou el període d''stand still' acordat entre Duro Felguera i la banca, tot i que es preveu que s'allargui fins a finals d'any.

Els experts d'Ahorro Corporación recalquen que la notícia és negativa per a la companyia i que es produeix a més en un moment "crucial de negociacions amb la banca per solucionar-ne la viabilitat".

La investigació sobre Duro Felguera es va iniciar el 2015 a partir d'un informe del Servei de Prevenció de Blanqueig de Capitals (Sepblac), que va detectar "indicis de criminalitat" per pagaments en un compte del ja extint Banc Madrid, del qual eren clients els polítics subornats.

En el text de la querella, al qual ha tingut accés Europa Press, el ministeri fiscal acusa Torres i Del Valle d'haver signat una sèrie de contractes amb entitats i personalitats veneçolanes relacionades amb el Govern del país entre 2008 i 2011, l'objectiu del qual era encobrir el pagament de comissions o suborns a funcionaris públics veneçolans per afavorir els interessos de l'empresa.

Noticias relacionadas

contador