ep sede de duro felguera en gijon
EUROPA PRESS - Archivo

L'Autoritat d'Aigua i Electricitat de Dubai (DEWA) ha comunicat aquest divendres a Duro Felguera que el banc ha executat els avals aportats per la companyia al contracte per a l'ampliació de la central elèctrica Jebel Ali 'K' Phase III.

  • 0,54€
  • 0,00%

Aquests avals, per un muntant total de 47,8 milions d'euros, no estan contra-garantits per cap entitat financera o de caució, ha informat la companyia a la Comissió Nacional el Mercat de Valors (CNMV).

Van ser aportats per Duro Felguera en la signatura del contracte amb l'Autoritat d'Aigua i Electricitat de Dubai per a l'ampliació d'una central elèctrica situada a uns 40 quilòmetres de Dubai, que consisteix en la incorporació de dues noves turbines de gas en cicle simple.

Després de l'anunci d'execució, la companyia d'enginyeria asturiana ha explicat que l'Autoritat d'Aigua i Electricitat de Dubai "no ha notificat la resolució del contracte ni comunicat l'aplicació de penalitzacions que justifiquin l'execució dels avals".

Així mateix, Duro Felguera ha rebutjat els arguments oferts per justificar l'execució dels avals, que considera que "no s'ajusten ni al contracte ni a Dret". "La companyia està posant en marxa tots els mecanismes al seu abast conforme al contracte i a les lleis aplicables per protegir els seus interessos", ha advertit sobre aquest tema.

La signatura d'enginyeria asturiana, que va obtenir un benefici net de 10,9 milions d'euros en 2019, es troba en un procés de negociació constant amb entitats financeres, amb l'objectiu d'obtenir recursos i avals per cobrir les necessitats de negoci, després de la no disposició de la línia d'avals compromesa a l'acord de refinançament signat al 2018.

A més, l'empresa ha informat que es troba en un procés de cerca d'inversors industrials amb vocació de permanència per "reforçar" la posició patrimonial i de tresoreria, així com converses amb totes les parts interessades a fi d'obtenir els suports necessaris en benefici del grup.

En qualsevol cas, i sobre la base de la informació de la qual disposa actualment, Duro Felguera ha indicat que "no espera que del desenllaç final d'aquesta contingència en resulti en cap cas un impacte material per al seu patrimoni o la seva situació financera".

L'emplaçament de Jebel Ali és la principal font de proveïment de la ciutat de Dubai i un dels majors centres de producció d'electricitat a nivell mundial, amb prop de 10.000 megavats (MW) ja instal·lats.

Noticias relacionadas

contador