Dupont-empresas

Ja s’ha confirmat. Dimecres passat els rumors es feien més intensos, i avui s'han fet realitat. Dow Chemical i DuPont, dos gegants històrics de la indústria nord-americana, es fusionaran en un acord que és el primer pas d’un pla per crear tres noves empreses.

Segons el comunicat que recull Bloomberg, les companyies nord-americanes Dow Chemical i DuPont han aprovat aquest divendres la seva fusió «entre iguals» per donar lloc a una nova companyia que s’anomenarà DowDuPont i que tindrà un valor de mercat de 130.000 milions de dòlars (118.500 milions d'euros), segons han informat en un comunicat.

La fusió, la més gran de la indústria química, combinarà els productes de Dow i de DuPont en les àrees d'agricultura, matèries primeres, productes químics i productes químics especialitzats per crear els nous negocis. És més, la fusió d'aquestes dues empreses nord-americanes històriques, els orígens de les quals es remunten al segle XIX, suposarà la creació del segon grup més important del sector químic a escala mundial, només per darrere de l'alemanya Basf, i l’empresa més gran del sector dels pesticides, per davant de Monsanto, destaca per la seva banda Europa Press.

En concret, la nova companyia DowDuPont es dividirà en tres companyies independents i cotitzades mitjançant una escissió que s’efectuarà lliure d'impostos. Totes dues empreses han afirmat que esperen que aquesta segregació es produeixi «al més aviat» possible, en un temps estimat d'entre 18 i 24 mesos.

MÉS DETALLS DE LA MEGAOPERACIÓ

Cadascuna d'aquestes tres empreses tindrà un «objectiu clar», una estructura de capital «apropiada», avantatges competitius i inversions «centrades en la innovació», han explicat Dow Chemical i Du Pont en el seu comunicat.

EP, a més, explica que, d’acord amb les condicions de la fusió, els accionistes de Dow Chemical rebran una acció de DowDuPont per cadascuna de les antigues, mentre que els accionistes de DuPont rebran 1,282 accions de la nova companyia per cadascuna de les antigues. Els accionistes de totes dues companyies disposaran del voltant d'un 50% de DowDuPont, excloent-ne les accions preferents.

Les companyies esperen que aquesta fusió permeti un estalvi d'uns 4.000 milions de dòlars (3.646 milions d'euros) en sinergies, dels quals 3.000 milions de dòlars (2.735 milions d'euros) seran per reducció de costos i 1.000 milions més (911 milions d'euros) per altres tipus de despeses.

«DOS PODEROSOS LÍDERS EN INNOVACIÓ»

El president i director executiu de Dow Chemical, Andrew Liveris, ha afirmat que aquesta fusió reflecteix «la culminació d'una visió» de fa una dècada per unir «dos poderosos líders en innovació» dins del sector químic.

Liveris ha destacat que durant l'última dècada el sector químic s'ha hagut d'enfrontar a «desafiaments complicats, i també a oportunitats», davant els quals cada companyia ha hagut d'exercitar la seva «agilitat i previsió». «Amb aquesta fusió, estem creant un valor significatiu i tres noves companyies poderoses», ha subratllat.

Per la seva banda, el president i director executiu de DuPont, Edward Breen, ha indicat que la fusió suposa una «oportunitat extraordinària». «Cadascun d'aquests negocis serà capaç de distribuir el seu capital de manera més efectiva, aplicarà la innovació de manera més productiva i estendrà els seus productes i les seves solucions a més clients d'arreu del món», afirma.

contador