ep archivo   el consejero delegado de global dominion mikel barandiaran
ASIER CAMACHO FERNANDEZ - Archivo

Dominion i el Banc Europeu d'Inversions (BEI) han subscrit un contracte de finançament per un import de 30,5 milions d'euros per finançar el desenvolupament de tecnologia punta per dissenyar noves solucions d'enginyeria i informàtica que s'implementaran a Espanya, Alemanya i, en menor mesura, a altres països de la Unió Europea. El finançament promourà les activitats de desenvolupament i innovació de la companyia, ha indicat aquesta en un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 3,61€
  • 0,42%

Dominion ha precisat que la seva estratègia de desenvolupament i innovació se centrarà en impulsar i expandir els seus serveis i projectes a mida per millorar l'eficiència i la sostenibilitat dels seus clients, que operen en sectors altament competitius com l'energètic, l'industrial i el de tecnologia i telecomunicacions, entre d'altres. El projecte s'implementarà fins al final del 2027 i contribuirà a una resiliència més gran del grup empresarial, accelerant l'adopció de tecnologies digitals avançades que impulsaran la seva productivitat i rendibilitat.

Les inversions s'executaran principalment a les comunitats autònomes del País Basc, Catalunya, Comunitat de Madrid, Andalusia i Castella i Lleó, així com, en menor mesura, a centres de la companyia a Alemanya i a altres països de la Unió Europea. El projecte contribueix a l'objectiu transversal del BEI de fomentar la cohesió social i econòmica, ja que també cobreix regions que compten amb una renda per càpita per sota del 75% de la mitjana de la Unió Europea, i també tindrà un impacte positiu en l'ocupació, ha indicat l'empresa.

"Les inversions en tecnologia punta són essencials per fomentar la competitivitat, per la qual cosa ens complau donar suport a un acord que tindrà un impacte en la capacitat innovadora, digitalització, i l'ocupació a Espanya, Alemanya i altres països de la UE", ha declarat el director d'Operacions del BEI per a Espanya i Portugal, Gilles Badot,

"Per nosaltres és un reconeixement al caràcter innovador i al nostre coneixement sectorial que ens permet posicionar-nos com una companyia de serveis i projectes facilitadora de les transicions cap a models de negoci més eficients i sostenibles", ha assegurat Mikel Barandiaran, CEO de Dominion.

contador