disney-evite-le-desastre-redoute-par-les-investisseurs-malgre-la-pandemie

Caos en Disney+. La plataforma de streaming ha posat en escac la renovació i la butxaca de milers dels seus subscriptors a tot el món. I ho ha fet obligant els seus antics clients a pagar 89,99 euros anuals, en lloc dels 69,99 euros acordats en un primer moment.

  • 102,75$
  • -2,47%

Esperar. És una de les solucions que han ofert als seus clients des de la companyia del ratolí animat. L'altra, procedent del servei tècnic de la plataforma, ha estat la de recomanar pagar aquests 89,99 euros i confiar que la mateixa Disney els reemborsi la diferència en algun moment (excepte nou cèntims que es queda a canvi sense donar-ne explicació).

"Disney té l'obligació de mantenir l'oferta en les mateixes condicions en què es va publicar, sense que en la devolució del preu pagat per la renovació com si fos una nova subscripció, tingui dret a retenir cap quantitat, per molt escassa que sigui aquesta", assegura Almudena Velázquez, directora legal de reclamador.es, en declaracions a aquest mitjà.

"Els errors a la plataforma són totalment aliens al consumidor i per tant qualsevol cost que impliqui el reemborsament han d'assumir-se per la multinacional", afegeix. "Realment sorprèn que una empresa com Disney no hagi previst un simple sistema de segmentació entre el pagament per renovació i el pagament per nova subscripció, i si ho ha fet, no hagi verificat abans el seu correcte funcionament", explica Velázquez.

La directora legal de la plataforma reconeix que és "lamentable que aquest error li beneficiï, ja que cap usuari iniciarà una reclamació per 9 cèntims de diferència quan els diners els és reintegrat, encara que en el seu conjunt, puguin resultar milers d'euros per a la companyia".

"Precisament aquest tipus de conductes han de ser sancionades pel Ministeri de Consum a causa de l'impacte nacional que té, a fi d'evitar que una negligència es converteixi en un avantatge per a les empreses", conclou Velázquez.

ESPERAR FUNCIONA?

Després de diverses hores de caos i confusió, alguns usuaris de Disney+ han començat a veure com els seus pagaments de 69,99 euros anuals, que abans eren denegats, ara eren finalment acceptats.

Falta per veure si finalment es resol un error, que arriba en un moment especialment crític per als clients d'aquestes plataformes, que cada vegada pretenen controlar més el seu ús.

contador