ep supermercado dia 20180716121901
Europa Press - Archivo

Dia

0,01€
  • 0,00€
  • -0,75%

DIA rebota al voltant d'un 8% aquest dimecres després que aquest dilluns, a escassos minuts que tanqués el mercat, la companyia confirmés que havia tancat l'acord de refinançament del seu deute que va anunciar el passat 28 de desembre.

D'aquest acord, els experts destaquen l'import total del refinançament, que puja a 896 milions, que es divideix en diversos trams i el venciment del qual és el 31 de maig de 2019. L'objectiu del finançament és atendre les necessitats circulant de la companyia.

La companyia s'ha compromès a no distribuir dividends entre els seus accionistes sense el consentiment de les entitats financeres amb què subscriu els acords fins que no hagi amortitzat "la totalitat del seu deute actual" amb les entitats. Igualment, es compromet a prendre els acords oportuns per continuar els processos de desinversió dels negocis Clarel i Cash & Carry (MAX Descompte).

Finalment, s'ha pactat com supòsit de venciment anticipat l'incompliment per part de DIA de la seva obligació de promoure, durant el primer trimestre del 2019, un augment de capital amb dret de subscripció preferent per un import mínim de 600 milions.

"La notícia és positiva, encara que esperada després de l'anunciat realitzat el passat 28 de desembre", assenyalen els analistes de Banc Sabadell. Segons aquests experts, aquestes notícies eliminen el principal risc per a DIA a curt termini: no poder fer front a l'operativa del negoci. A més, subratllen com una cosa favorable el fet que l'acord estigui lligat a l'ampliació de capital, "una cosa que en el seu moment DIA va contemplar com una possibilitat, però que es confirma i que es fa més que necessària després de l'impacte negatiu del test de deteriorament d'actius conegut en el patrimoni net del grup".

Malgrat tot, des de Sabadell reconeixen que segueix sent molt difícil arribar a una valoració objectiu de DIA a causa del procés d'ajust dels seus comptes i negoci. "Més enllà dels rebots a curt termini, els dubtes en aquest sentit persistiran", assenyalen aquests experts, que actualment tenen el preu de DIA sota revisió.

Noticias relacionadas

contador