agustín ibero ceo dia argentina
Dia.

Dia ha anunciat que Agustín Ibero ha estat nomenat CEO de Dia Argentina després que Martín Tolcachir, responsable de la divisió fins a aquest mes d'agost, assumís el càrrec de CEO global del grup Dia.

Dia

  • 0,01€
  • 1,57%

Ibero, que també s'incorpora al comitè de direcció del grup, tindrà entre les principals missions “mantenir el rumb de creixement sostenible que ha experimentat aquesta unitat de negoci”. La companyia destaca que, “després de 25 anys de presència a Argentina, Dia és actualment la cadena de supermercats amb més botigues al país i l'única franquiciadora de supermercats a nivell nacional”.

"Llicenciat en Administració d´Empreses per la Universitat Catòlica d´Argentina, Agustín Ibero compta amb més de 30 anys d'experiència en les àrees d'administració, finances i compliance de multinacionals del sector retail i IT", destaquen des de Dia. Ibero va començar la seva carrera professional a Dia el 2012 com a gerent financer, després va ocupar el rol de director de planejament i control de gestió fins que el 2017 va assumir el càrrec de director de franquícies.

El 2019 va ser nomenat director financer, moment en què va començar el procés de transformació de la companyia a nivell global. El seu nomenament com a CEO de Dia Argentina mostra el compromís del Grup amb la promoció del talent i l'aposta pel lideratge local i coincideix amb l'inici d'una nova etapa per al grup, ja que, com es va anunciar als resultats del primer semestre de aquest exercici, s'ha aconseguit una fita important en completar-se el full de ruta 2020 en el 80% del negoci de la companyia.

"Assumeixo aquest nou càrrec decidit a mantenir el rumb de creixement i rendibilitat de Dia, continuant una línia de treball que ens ha permès convertir-nos en el veritable comerç de proximitat per als argentins", ha declarat Ibero.

Per la seva banda, Martín Tolcachir, anterior CEO d'Argentina i actual CEO Global de Grup Dia, ha volgut recalcar “el gran coneixement del mercat argentí d'Agustín Ibero i l'excel·lent treball que ha exercit al llarg de la seva carrera dins de Dia”. "A cadascuna de les diferents posicions que ha ocupat ha sabut liderar el desenvolupament de l'estratègia de la divisió, sempre treballant en equip, per això aquest ascens que demostra el reconeixement que volem donar al talent que tenim dins de la nostra companyia", ha afegit.

Dia Argentina va tancar el 2021 amb creixement del 28,2% en vendes netes i un 2,2% més de vendes comparables respecte al 2020. Per volum de vendes, el mercat argentí és el segon de més pes per a Grupo Dia, per darrere de Espanya. Amb 3.500 treballadors i 925 botigues repartides a 7 províncies (Buenos Aires, Chaco, Corrents, Entre Ríos, Jujuy, Salta i Santa Fe), és, a més, l'única cadena de supermercats del país que compta amb un programa de fidelització amb cupons descompte, ClubDia, tenint més de 3,2 milions d'associats.

Noticias relacionadas

contador