• El Ebitda disminueix un 6% fins als 429 milions d'euros
  • Els resultats es veuen afectats per l'efecte de la divisa

Grup DIA ha presentat els seus comptes trimestrals aquest dimarts, abans de l'obertura del mercat, amb un benefici net de 107 milions, xifra que es manté estable respecte a l'any anterior. El benefici ajustat per elements no recurrents cau un 4,8% fins als 157,2 milions d'euros. Les accions de DIA cotitzen amb descensos superiors a l'1%, mentre que en l'acumulat de l'any retrocedeix menys del punt percentual, en contrast amb la reculada del 8% de l'Ibex 35.

Dia

  • 0,01€
  • -2,36%
  • 10.526,90
  • -1,50%

Les vendes brutes sota ensenya, que fan referència al que ha venut el grup en tendes pròpies i franquícies així com els impostos indirectes cobrats, cauen un 0,5% fins als 7.799 milions d'euros per l'efecte divisa, ja que si s'exclou l'impacte de les monedes on opera, augmenten un 11%. En aquest sentit, les vendes s'incrementen a Espanya i a Portugal un 2%, fins als 4.467,7 milions i els 635 milions, respectivament.

A Brasil es disparen un 6,8% fins als 1.337,2 milions, consolidant-se com el segon mercat més important per DIA per davant d'Argentina, on la xifra disminueix un 16,1% fins als 1.181 milions. El grup de distribució també té exposició a Xina, on a Xangai cauen les vendes un 1,2% fins als 178 milions.

D'altra banda, les vendes netes, variable en la qual es descompten els impostos indirectes, disminueixen en el període un 1,2% interanual. No obstant això, novament si es descompta l'efecte albira l'evolució passa a ser positiva, amb un augment del 10%, segons recull el document remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El benefici net atribuït del tercer trimestre se situa en 47,7 milions d'euros, menys que els 52,5 milions anticipats pel consens

El resultat brut d'explotació (Ebitda) ajustat disminueix un 6% fins als 429,1 milions d'euros, un 6,4% més que en els nou primers mesos del passat any si es descompta l'impacte de les monedes on ven DIA. El reporti inclou un impacte negatiu en el benefici d'amortitzacions per valor de 174,6 milions d'euros entre gener i setembre, així com altres 66,1 milions per elements no recurrents, lligats a les despeses de reestructuració i els plans de millora de l'eficiència de les adquisicions realitzades per la companyia en els últims temps.

“Durant el tercer trimestre de 2016, una vegada més, la tendència de les vendes ha estat forta a cada mercat de DIA amb vendes comparables positives en tots els països malgrat les adverses condicions de negoci", assenyala Ricardo Currás, CEO de DIA. "La continuada inversió en preus, combinada amb una millora en el servei als nostres clients, està donant resultats en tots els països i augmentant les taxes de creixement de les vendes comparables per sobre dels seus respectius mercats. Les nostres prioritats per 2016 són clares; creixement de les vendes i generació de flux de caixa. Confiem a aconseguir els nostres objectius per al conjunt de l'any 2016", sentencia l'executiu.

ELS RESULTATS, PER SOTA DE L'ESPERAT

Els resultats de Grup DIA s'han situat per sota de l'esperat pels analistes, segons recullen els experts de Renda 4. El benefici net atribuït del tercer trimestre, sense tenir en compte elements no recurrents (el benefici ajustat és de 61,1 milions), se situa en 47,7 milions d'euros, menys que els 52,5 milions anticipats pel consens.

Les xifres tampoc aconsegueixen les previsions en vendes netes, amb 2.320,5 milions d'euros entre juliol i setembre enfront dels 2.322 milions projectats. Per la seva banda, el Ebitda ajustat se situa en línia amb l'esperat, en els 161 milions d'euros.

contador