• Les accions de l'entitat estan rebotant avui dimecres després de diversos dies caient
  • El conseller delegat, John Cryan, ha negat haver sol·licitat un rescat a la cancellera alemanya Angela Merkel
deutsche-bank-aurait-besoin-de-beaucoup-de-capitaux

Deutsche Bank ha arribat a un acord per vendre el seu negoci d'assegurances britànic Abbey Life per 935 milions de lliures (uns 1.085 milions d'euros) a Phoenix Life Holdings, segons ha informat en un comunicat. La transacció provocarà unes pèrdues previstes abans d'impostos de 800 milions d'euros per a l'entitat, com a resultat d'un deteriorament en el fons de comerç i actius intangibles.

  • 16,53€
  • -0,77%

L'entitat alemanya, que està a hores d'ara rebotant en borsa després de les importants caigudes dels últims dies, ha informat que Deutsche Bank continuarà d'aquesta manera enfocant-se en els seus principals negocis, alhora que la transacció enforteix el capital del banc. "Continuem construint un Deutsche Bank millor i més simple", ha assegurat el conseller delegat de la companyia, John Cryan.

Tot i les pèrdues previstes, l'operació, que encara ha de rebre el vistiplau de les autoritats reguladores, tindrà un impacte positiu en el capital de l'entitat alemanya que millorarà el seu capital bàsic a data del 30 de juny de 2016 a 10 punts bàsics en base 'proforma', destaca Deutsche Bank.

NO HA DEMANAT EL RESCAT A MERKEL

Cryan ha negat d'altra banda en una entrevista amb el diari Bild haver demanat un rescat a la cancellera alemanya Angela Merkel, per afrontar una multa de 14.000 milions de dòlars (12.500 milions d'euros) per una investigació relacionada amb actius recolzats per hipoteques escombraries. Aquestes informacions van provocar la caiguda del valor de l'entitat fins als seus mínims històrics.

"En cap moment s'ha demanat el suport del govern. Mai s'ha suggerit una cosa així. Està fora de tota qüestió per a nosaltres. No puc entendre com algú pot afirmar aquest punt", ha remarcat Cryan. Tot seguit a les paraules de Cryan, així com a l'anunci de l'operació, el Deutsche Bank rebotava ja més d'un 2% fins als 10,80 euros a poques hores de la mitja sessió a la Borsa de Frankfurt.

contador